• enjoy life...

Dank je voor je support!

Hey, die Tineke is interessant bezig,

dat wil ik ondersteunen.

Hoe kun je mij supporten?

 

 

Financiële support:

Omdat ik geen geld vraag voor wat ik te geven heb, maar nog wel in een systeem zit waar van mij geld gevraagd wordt kun je mij ook financieel supporten door een eenmalige of periodieke donatie te doen.

Dit soort donaties kun je overmaken op de volgende rekening:

NL05 TRIO 0212 4818 43 t.a.v. G.C. Blommendaal onder vermelding van ‘support’

Mij supporten kan op veel manieren

Lekker gezonde groente en/of fruit is altijd welkom. Liefst biologisch (of biodynamisch). Soms heb ik behoefte aan specifieke materialen, of een specifiek boek. Soms meer aan iemand die mij iets uit kan leggen over het een of ander. Die laatste dingen zijn nogal wisselend.

Vaak weet jij zelf het beste wat jij te geven hebt, wellicht ben ik daar heel erg mee geholpen 😉

En soms kan het praktisch zijn om even contact te hebben en samen af te stemmen.

In het geven zit het ontvangen, in het ontvangen zit het geven.

GEEF ECONOMIE

 

Het mooie van een geefeconomie is dat alles altijd de goede kant op stroomt: van degenen die iets hebben naar degenen die het nodig hebben. Het probleem met de huidige economie is dat alles altijd naar diegenen stroomt die alles al hebben. (Marc Siepman)

 

Sinds ik steeds meer de nadelen van geld begin te begrijpen voel ik een sterke behoefte om de GEEF ECONOMIE te onderzoeken en ervaren.

Ik geef wat ik te geven heb

Wij hebben geleerd dat er geruild moet worden. Er moet balans zijn. Maar in wezen is de balans er al: Onvoorwaardelijk geven is gelijk aan ontvangen en onvoorwaardelijk ontvangen is gelijk aan geven. Beiden blijkt vaak een echte oefening.

 

Vertrouwen

Leven vanuit vertrouwen is hierbij het uitgangspunt. Vertrouwen in de mensheid, vertrouwen in ‘genoeg voor iedereen’, vertrouwen dat Liefde altijd wint. Opgegroeid in een logica van ‘angst voor tekort’ is vertrouwen ingeruild voor berekening.

Leven vanuit vertrouwen is de oefening. Misschien wel een van de grootste oefeningen waar de mensheid voor staat.

Daarom geef ik van wat ik te geven heb. En oefen het vertrouwen dat er ook genoeg mensen zijn die mij weer geven van wat ik nodig heb.

Rijk

Er zit een zekere rijkdom in als je mag geven van wat je hebt. Of dit nu talenten zijn of materie. Volgens mij herken je dit wel als ik zeg dat iets kunnen en mogen geven aan een ander, jezelf ook vaak een fijn gevoel oplevert.

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke