• enjoy life...

What I do for a living...

WHAT DO I HAVE TO GIVE?

Services Offered


Ik houd mij bezig met plezier, ontdekken en het echte genieten.
Juist als het tegenzit in het leven is het fijn te weten hoe 'het goed te hebben' en hoe 'jezelf geliefd te weten'. Juist tijdens de storm van het leven is het belangrijk te kunnen kiezen voor Liefde voor het leven. Daarnaast verdiep ik me in de vraag hoe we 'de wereld een mooiere plek kunnen laten zijn voor iedereen'. Liefde voor jezelf en liefde voor de rest van het leven; voor mij zijn deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden als twee communicerende vaten.
DSC07119k-min

LEVENSKUNST

De kunst het leven te leven. Te leven waarvoor jij op aarde gekomen bent.

IMG_0378-min

SCHRIJVEN

Schrijven, een ontmoeting met mijzelf, de ander en de Goddelijke essentie.

IMG_1263-min

FOTOGRAFIE

Al fotograferend ontdek ik nieuwe werelden.

IMG_3546 k

COACHING

Bijzonder om af en toe een stukje mee te mogen lopen met mensen.

spelen

SPELEN

Vrijheid ervaren in krijt en verf en zo het kind in mij weer ruimte geven.

IMG_1704-min

KUNST

De kunstenaar in mij wil graag spelen en ontdekken.

IMG_1753-min

ONTMOETING

Ontmoeten is inspiratie delen in de vorm van interactieve lezing of cursus.

LEVENSKUNST

Het leven tot kunst maken, daartoe wil ik je uitnodigen.

Ik heb het leven van alle kanten onderzocht. Hoe om te gaan met alles wat er vanaf de buitenwereld op je af komt? En hoe om te gaan met alles vanaf je binnenwereld? Vaker mogen we het leven met een knipoog nemen, en paradoxaal is het wellicht als ik tegelijk zeg: Vaker mogen we wel wat serieuzer met het leven omgaan. De diepere laag van het leven onderzoeken en de balans vinden tussen de knipoog en het serieuze in je eigen leven noem ik levenskunst.

Ik heb mijn eigen bevindingen hier op een rijtje gezet in de vorm van de training ‘Levenskunst’ welk je geheel in eigen tempo en zonder verdere kosten hier kunt volgen.

Daarnaast zijn er de levenkunst live lessen. Ontmoetingen waarbij we dieper op de levenskunst lessen ingaan.

SCHRIJVEN

Woorden zijn magisch en hebben het vermogen werelden te creëren.

Ik ervaar woorden als magisch. Ze lijken een eigen leven te leiden.
Samen met de woorden ga ik op verkenningstocht op zoek naar de mogelijkheden en onmogelijkheden om
het leven in woorden uit te drukken. Ik weet het, het is bij voorbaat al een verloren strijd. Woorden zijn op zijn best
een tweede versie van de werkelijkheid. Het leven zal altijd echter, verdrietiger, levendiger, hartstochtelijker, vermoeiender en grootser zijn.

En toch:
Ik geniet van de zoektocht waarbij woorden mij helpen om een wereld te begrijpen, waarbij deze zelfde woorden mij soms ook om de tuin leiden. De ontdekkingen over het leven en alles wat er aan zin en onzin in en om mij heen leeft. Schrijven, filosoferen, mijmeren, zoeken naar zin en hier woorden aan te geven. Dat is mijn uitdaging.

 

FOTOGRAFIE

Kijkend door de lens opent zich een nieuwe wereld, er ontstaat in mij een nieuwe manier van kijken.

Ik zie van alles waar ik zonder camera gewoon aan voorbij loop. Een wereld vol schoonheid en ontdekkingen. Vaak voel ik me net een klein kind die de wereld voor het eerst ziet. De meest eenvoudige beelden laten zich zien als grootste museumstukken. Graag deel ik deze wereld, deze manier van kijken met jou. Graag laat ik je door mijn lens meekijken.

Daarnaast doe ik met enige regelmaat een photoshoot, ik noem het ook wel inspiratieshoot.  Doel hierbij is het plezier van even helemaal in het middelpunt staan en er nog leuke foto’s aan overhouden ook.

Poseren op zichzelf is erg leuk, maar vaak ook een beetje spannend en onwenning. Daarom vind ik het fijn en belangrijk om uitgebreid te tijd te hebben zodat we samen onderzoeken en uitproberen wat leuk lijkt voor de camera. Vaak is de leukste foto achteraf er eentje die je van te voren nooit had kunnen bedenken.

Een inspiratieshoot kan ook samen met je partner, vriend of vriendin. Het wordt gewoon een ontspannen samenzijn waarbij we met elkaar ruimte geven aan leuke ideeën en de beelden zo eigenlijk vanzelf ontstaan.

COACHING

Spiegelen, handreikingen, transformatie en soms is het genoeg om enkel je verhaal met iemand te delen.

Vanuit mijn achtergrond als maatschappelijk werker en creatief trainer, in combinatie met een voortdurend verlangen om geluk te laten stromen waar het gaan wil, bied ik nog steeds de mogelijkheid voor coaching aan. Zowel individueel als relatiecoaching.

Wel op een veel gelijkwaardigere manier. Het zal meer lijken op een goed gesprek en kan gewoon tijdens een wandeling of een kop koffie in een cafeetje plaatsvinden.

Het liefst breng ik je voorbij jouw Turning point, in contact met je eigen wijsheid. De plek waar je zelf
de antwoorden vindt op je eigen vragen. Vanwaar je zicht hebt op jouw zin in het leven en jouw eigen pad.

SPELEN MET VERF EN KRIJT

Spelen als invalshoek voor persoonlijke ontdekkingen en ontwikkeling.

De ruimte die het kan geven als je weer mag spelen en dit ook daadwerkelijk gaat doen is overweldigend. Kunstzinnige materialen als klei, oliepastels, ecoline of verf zijn hier een erg prettig middel voor. Maar ook scheuren, knippen, plakken en het maken van een collage rond een vooraf gekozen thema kan heel inspirerend doorwerken in het dagelijks leven.

Er zijn verschillende lagen waarop je aan de slag kunt gaan: Het gewoon mogen genieten van kleuren, lijnen en vormen. Of iets enthousiaster het kind in jou, wat op deze manier zich uit mag leven; maar ook het omgekeerde is mogelijk: de rust vinden in jezelf. Weer een andere laag is dat de ontmoeting met de verschillende materialen tegelijk een ontmoeting met jezelf is en het zo dus ook een bijzondere ontdekkingstocht kan worden.

En als er iets is wat heel fijn met kunstzinnige materialen kan is het wel het werken rond een bepaald persoonlijk thema. Dit heeft te maken met het feit dat jouw onbewuste vaak al meer antwoorden weet dan je zelf door hebt. Deze antwoorden komen vaak door je eigen handen naar boven en worden dan veelal spontaan herkent. Altijd weer mooi om te zien.

KUNST

Het is de taak van de kunstenaar zichtbaar te maken wat gezien wil worden.

Voortdurend onderzoek ik het leven op nieuwe mogelijkheden. In een wereld waar doorgaan op dezelfde manier wellicht dezelfde uitkomsten zal geven: vervuiling, honger, onnodige conflicten, oorlog en economische malaise ben ik op zoek naar een andere manier van leven en werken. Mijn inspiratie is het vertrouwen dat het anders kan.

Met mijn kunst wil ik zichtbaar maken, wakker maken en uitnodigen.

De schoonheid van het leven, de zwarte gaten en de mogelijkheden die we met elkaar kunnen creeëren.

ONTMOETEN

Kom langs of nodig mij uit voor een ontmoeting of een cursus bij jou in de buurt.

Mens-zijn is ook ontmoeten. Tijd met elkaar, voor elkaar. Eigen verhalen delen of samen rond een thema sparren en ontdekken.

Ik heb een paar lezingen ontwikkeld die vooral bedoeld zijn om te inspireren en waarbij tijd en ruimte is om verhalen te delen.

De cursusdag Making Life Beautiful heeft wel wat ruimte voor verhalen, maar is in eerste instantie echt een cursusdag.

De Kunst als Leven bijeenkomsten bieden juist weer meer ruimte voor eigen vragen en verhalen rond de thema’s zoals besproken in de online training Levenskunst.

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke