• enjoy life...

2: Leven als interessante uitdaging

 

Jouw leven doet ertoe

Zie het leven als één grote leuke, inspirerende en vooral interessante uitdaging. Weet dat jouw leven ertoe doet. Dat jij een missie hebt hier op aarde. Jouw leven heeft zin, dient een doel.

Het is handig om jouw doel op aarde te vinden en begrijpen. Dit geeft richting en maakt het makkelijker om je keuzes in het leven te bepalen.

Door het leven als interessant te zien, blijf je positief ook als het anders loopt dan je wenst. Als je positief blijft heb je meer ruimte om oplossingen te zien. Oplossingen die je hard nodig hebt als het leven tegenzit.

Accepteer de dingen hoe ze zijn. Dat is heel praktisch. Dingen en situaties hebben van zichzelf geen betekenis. Ze hebben enkel de betekenis die wij eraan geven. We kunnen als het leven tegenzit in het drama schieten. En soms lijkt dat objectief gezien ook helemaal terecht. En toch…

Als je besluit om alles positief te blijven benaderen, zul je je veel makkelijker door het leven heen kunnen begeven. Natuurlijk blijft het dat je meer voorkeur voor de ene dan voor een andere situatie hebt. En daar handel je dan ook naar.

Lees meer hierover bij de ‘achtergrondinfo’ en de oefeningen.

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke