• enjoy life...

1.3 Nog even dit… bij de eerste les

 

Byron Katie

Van haar is er een uitspraak die zoiets gaat als:

Het is mijn taak om van mij te houden; niet jouw taak.

Als ik een ruimte binnenkom weet ik dat iedereen van mij houdt; ik verwacht alleen niet dat iedereen dat al weet.

Byron Katie is een vrouw die na een depressieve periode besloten heeft om niet meer te vechten met de realiteit. Zij heeft hiervoor The Work bedacht. Vier vragen die je leven veranderen. Zij heeft hier over geschreven en er zijn veel youtube filmpjes van haar te vinden. Er is op internet een gratis werkboekje te downloaden. Een zeer interessante en bruikbare manier om te leren vol acceptatie met de realiteit om te gaan.

Liefdevol begeleiden haar vragen jou richting meer vrijheid en meer liefde voor jezelf en anderen in je leven.

 

Benthinho Massaro

Hij was nog maar een jongen van een jaar of 15, 16 toen hij Verlichting wilde zoeken en naar India vertrok. Zijn ontdekking was dat verlichting veel sneller te bereiken is. Inmiddels is hij ergens achter in de 20 en is zijn levensmissie om de hele wereld verlicht te hebben in 2035.

Enlightenment aan de ene kant en empowerment aan de andere kant. Het zijn de twee uiteinden die ons leven zin geven en mogelijk maken.

Van hem leerde ik o.a. ‘the emotional guidance system’:

Als een gedachte je verdrietig maakt dan is het omdat deze gedachte niet klopt met wat je Higher Self weet. Dus de gedachte ‘ik kan toch niets’ doet pijn, niet omdat het een pijnlijke gedachte is, maar omdat het ver afstaat van de wijsheid en waarheid die je Higher Self over jou weet.

Hij heeft zijn lessen naar Enlightenment en Empowerment samengebracht in de Trinfinity academie. Inmiddels zijn deze lessen gratis te volgen voor iedereen. Erg interessante en waardevolle lessen.

 

 

Kortom twee inspirerende mensen die zomaar op youtube hun wijsheid delen.

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke