• enjoy life...

1.2 Vervolgoefeningen bij de eerste les

 

Houden van mijzelf

Deze oefening heeft als naam ‘Houden van mijzelf’ en dit is ook direct de oefening.

Als eerste is er het inzien en begrijpen dat echt oprecht houden van jezelf niet alleen wensenlijk is, maar zelfs noodzakelijk om een beetje een prettig leven te leiden. Daarnaast is het belangrijk te weten en begrijpen dat jij echt de enige bent die verantwoordelijk is voor het houden van jezelf.

Stap twee is het besluit te nemen dit vanaf nu serieus te nemen. Dat betekent dat je alle negatieve (grote en kleine) gedachtes over jezelf verwijdert uit je denken en spreken. Dit is op zich al een hele oefening zul je merken. De meeste van ons zijn gewend om onszelf de hele dag door om niets te veroordelen. Niet meer doen.

Een andere oefening onder deze zelfde titel kan zijn dat je echt de tijd neemt om deze zelfliefde te voelen en uit te nodigen.

Ga lekker zitten en zorg dat je even niet gestoord kunt worden door anderen of telefoon.

Sluit je ogen, leg je handen op je hart en haal een paar keer iets dieper adem. Laat in gedachten je hart vollopen met liefde. Je kunt als dit je helpt ‘liefde’ een kleur geven en dan je hart vol laten lopen met deze kleur.

Voel hoe je hart zich vult met deze warme liefde. Voel hoe daarna deze liefde overloopt en de rest van je lichaam vult. Voel hoe deze liefde is verbonden met jouw glimlach.

Visualiseer hoe jouw energetisch lichaam een liefdevol licht uitstraalt en zich bovendien verbindt met jouw fysieke lichaam.

Blijf een paar minuten zitten genieten van dit proces. Als het genoeg voelt, rond je deze oefening af.

Bedank jezelf vervolgens voor deze tijd met jezelf en kom dan weer terug in de ‘gewone’ wereld.

 

Loving ourselves is how we can be of service to others – Matt Kahn

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke