• enjoy life...

5: Los van gedachten en overtuigingen

Beetje meer afstand…

In een eerdere les kwam het al naar voren. Wij identificeren ons veel met wie wij denken te zijn, met ons lichaam met onze gedachten. Dat is handig in het dagelijks leven. En tegelijkertijd is het lastig.

Het is heel fijn als je jezelf kunt overstijgen. Als je van een afstandje naar jezelf kunt kijken. Kunt glimlachen om jezelf. Een liefdevolle glimlach voor wie jij bent en hoe je de dingen doet.

Deze afstand naar jezelf helpt je om het leven ook minder serieus te nemen. Om jezelf minder serieus te nemen. Om te ontdekken dat het serieuze niet op het niveau van mens-zijn zit.

 

Afstand geeft ruimte…

Je bent veel meer dan enkel mens. Ieder mens weet dit ergens wel. Ieder mens kan in gedachte een stapje naar achteren doen en dan achter zichzelf gaan staan. Als een ouder die soms achter zijn kind staat als een steuntje in de rug.

Dit loslaten van het menszijn en intunen in een grotere versie van jezelf helpt je om ook beter of hoger in je energie te komen.

Sommige activiteiten of gedachten brengen je omhoog en sommige activiteiten of gedachten halen je naar beneden.

Je kunt je voorstellen dat blijdschap een hogere energie is dan verdriet. Dat acceptatie je meer omhoog houdt dan depressie.

Zo zijn allerlei gevoelens in kaart gebracht. Dankbaarheid schijnt een gevoel te zijn wat ergens in de top zit. Voel maar voor jezelf. Denk aan een paar dingen waar je oprecht dankbaar voor bent in het leven en ervaar waar je dit voelt in je lichaam.

Elke dag even stil staan bij dat waar je dankbaar voor bent is erg voedend voor je als mens.

Als het je lukt om gedachten en overtuigingen los te laten, dan lukt het je vast ook om andere gedachten en overtuigingen te kiezen. Als je eenmaal vrij bent om je eigen overtuigingen te kiezen… Welke overtuigingen kies je dan? Welke overtuigingen dienen jou en de mensheid? Welke overtuigingen helpen om een mooie plek van de wereld te maken?

Meer interessante info en oefeningen in de hierna volgende artikelen.

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke