• enjoy life...

1.1 Achtergrond info bij de eerste les

Blij en trots met wie jij bent.

Drie punten om in je achterhoofd te houden….

 

1: Ieder mens is een uniek onderdeel in het geheel.

We beginnen ons leven allemaal als baby waarin we afhankelijk zijn van ouders en opvoeders om ons heen. Zo leren we ons aanpassen aan de nieuwe wereld. Zo leren we ook dat we oké-zijn als we gedrag vertonen wat past binnen de denkwijze van onze omgeving.

Als we eenmaal een tijdje op weg zijn in het leven is het goed om alles wat we geleerd hebben te toetsen aan onze eigen waarheid en wijsheid. Hoewel wij mensen aan de ene kant veel op elkaar lijken hebben we toch allemaal onze eigen kwaliteiten, inzichten en eigen gaven die we meebrengen naar de aarde. Jij hebt weer andere gaven en kwaliteiten dan ik.

Het is aan jou om je eigen gaven te ontdekken en ruimte te geven. Het is jouw taak om je eigen uniciteit ruimte te geven, te voeden en te delen met anderen. Omdat jouw gaven uniek zijn is dit ook een pad wat je enkel zelf kunt lopen. Je eigen pad lopen. Dit is wat ik noem levenskunst.

 

2: Vanuit een positieve levenshouding is er meer mogelijk.

Uit onderzoek is gebleken… nou ja, hier heb je geen onderzoek voor nodig.

Het is ook mijn ervaring dat een positieve levenshouding meer bewegingsvrijheid oplevert, meer levensvreugde met zich meebrengt en ook in lastige tijden meer toegang geeft tot oplossingen.

 

Het glas is half vol of het glas is half leeg:

Het zijn niet de omstandigheden die maken hoe ik me voel, maar mijn gedachten en mijn onbewuste aannames over de situatie.

Als het leven tegenzit en het lukt je om, hoe dan ook, positief te blijven denken is een oplossing makkelijker te vinden.

Als je durft te leven vanuit de gedachte dat er voldoende is voor iedereen, blijf je niet zitten dubben of het glas half vol of half leeg is, maar loop je naar de kraan en vul je het glas.

Emoties schijnen direct verbonden te zijn met je energetische trilling. Hoe hoger de trilling, hoe meer bewustzijn je hebt, hoe meer toegang je hebt tot het veld van oneindige mogelijkheden. Of omgekeerd, hoe meer bewustzijn, hoe hoger je trilling.

 

Schaamte, angst en  schuld zijn gevoelens die jouw energie naar beneden halen. Acceptatie, liefde en vrede liften jouw energie. Dankbaarheid is een gevoel wat je supersnel in een hoge energie kan brengen.

Maar in wezen hoef je hier niet zoveel mee. Het is genoeg om in jezelf te ervaren of een gedachte jouw energie omhoog brengt of dat een gedachte je energie naar beneden haalt. Als je hier contact mee houdt in het leven heb je direct al een soort van TomTom die je de weg wijst op jouw levenspad.

 

3: Gelukkig zijn is een keuze.

Wij mensen leren doordat in ons hoofd, simpel gezegd, paadjes worden aangelegd. De eerste keer dat je iets hoort of ziet is het een klein paadje. Als je hier vaker komt wordt het pad vanzelf groter. Ik stel me hierbij een grasveldje voor waarbij het spoor van een paar eerdere wandelaars te zien is.

Olifantenpaadjes worden ze ook wel genoemd. Een route door een stuk groen, ontstaat doordat meerdere voetgangers los van elkaar een andere dan de bestaande route gekozen hebben. Je begrijpt hoe meer mensen deze nieuwe alternatieve route nemen, hoe duidelijker er een pad ontstaat.

 

Zo werkt dat in ons hoofd ook. Zo leren wij. Wij maken letterlijk paadjes (verbindingen) in ons hoofd. Zo kun je jezelf van alles aanleren. Je kunt jezelf aanleren dat het leven voor jou altijd tegenzit, of dat het leven één grote ontdekkingstocht is vol interessante uitdagingen. Als je dit vaak genoeg denkt ontstaan er vanzelf paadjes in je hoofd.

Sommige paadjes wil je niet. Je wilt in je hoofd geen depressieve paadjes. Je wilt geen paadjes die zeggen dat jij eigenlijk niet de moeite waard bent. Daar is dus een heel makkelijke oplossing voor: Zorg dat je deze paadjes niet bewandelt. Blijf uit de buurt van onzinnige, naar beneden halende gedachten.

 

Geef jezelf een mooie zin. Zoiets als: of het leven nu meezit of tegen lijkt te zitten, ik ben nieuwsgierig wat het mij te zeggen heeft. Of: ik ben elke dag meer en meer wie ik wil zijn en elke dag meer in verbinding met de universele liefde.

Afijn, maak je eigen zin, met woorden die jouw energie liften en die voor jou betekenis hebben.

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke