• enjoy life...

4.2 Vervolgoefeningen bij de vierde les

Stem af en laat los

Enerzijds is de volgende oefening er eentje voor gevorderde, anderzijds is het gewoon hoe het werkt. Dit laatste betekent dat je het in wezen constant al zo doet, ook al ben je je er niet van bewust.

Eerder heb ik iets uitgelegd over het verschil tussen je fysieke mind en je hogere mind.

  • Fysieke mind: je hersenen die je met je geboorte meegekregen hebt en die alle informatie die ze tegenkomt opslaat en zodoende met je mee kan denken door deze informatie te vergelijken met situaties of problemen die op je pad komen.
  • Hogere mind: de onzichtbare wijsheid die zich ook met jou als persoon bezighoudt. Zij wijst ons de weg, stuurt ons, communiceert met ons door ons ergens enthouisiast voor te maken of tegenzin over iets te genereren. Deze hogere mind staat veel makkelijker dan onze fysieke mind in verbinding met een nog weer hogere wijsheid.

Heel praktisch betekent dit voor het dagelijks leven het volgende:

Als je iets graag wilt, dan stem je met je fysieke mind hierop af. Je maakt er een plaatje van, je voelt hoe het voelt en je stapt in de energie alsof het al zover is. Stel je wilt graag een prettige relatie, dan stap je in de energie van dat je al een prettige relatie hebt. Je wilt een uitdagende baan, dan stap je in de energie van deze uitdagende baan. Je maakt het plaatje, je voelt hoe het voelt als je die relatie of die baan hebt. In wezen stem je op deze manier af op de golflengte (het televisieprogramma als het ware) wat hierbij hoort.

En vervolgens laat je je fysieke mind zich erbuiten houden. Je stemt je dus energetisch af op de gewenste vibratie. En los van of die relatie of baan nog even op zich laat wachten, jij blijft afgestemd op het feit dat het er al is. Vanaf nu geef je je over aan het Leven, aan de Kosmos, aan God, in vol vertrouwen dat jouw wensen zich op de juiste tijd aan jou zullen openbaren.

Over het algemeen komt het niet op het tijdstip of de manier die jij bedacht hebt. Het Leven heeft vaak veel meer en grotere plannen met ons dan wij durven dromen. Sta dus open voor het geluk en wees niet te specifiek van hoe het eruit moet zien. Het zou jammer zijn als je het per ongeluk afslaat omdat het er anders uitziet dan jij bedacht had.

Iets anders wat dwars kan zitten is als jij jezelf niet de moeite waard vindt om gelukkig te zijn. Op deze manier kan jou van alles aangeboden worden maar kijk jij steevast de andere kant op om te kijken voor wie dit nu weer bedoeld is in de vaste overtuiging dat dit nooit voor jou kan zijn.

Slechts heel soms is het daadwerkelijk niet de bedoeling dat onze wens waar wordt. Als dit zo is dan komt het omdat de wens ingaat tegen onze levensmissie, omdat het ons teveel van ons eigen pad af zou brengen. Over het algemeen is dit niet het geval, omdat je er dan al niet enthouisiast voor zou zijn.

Dus weet wat je wilt, stap in die energie en laat de details over aan je hogere mind. Sta open voor mogelijkheden, verrassingen en wonderen op je pad.

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke