• enjoy life...

3.4 Creativiteit bij de derde les

Vandaag doen we geel…

Tip: lees de opdracht en volg eerst een keer de aanwijzingen stipt op. Doe daarna de opdracht nog een keer maar pas het geheel aan, aan wat bij jou past.

Voor mij is geel de kleur van liefdevolle wijsheid. Daarom werk ik bij deze opdracht met geel.

Schrijf je situatie, probleem of waarvoor jij een oplossing wilt hebben uitgebreid op een vel papier (A4). Fijn om dit met een lichte kleur stift te doen, liefst geel. Vervolgens laat je jouw verhaal helemaal los en ga je er met geel vetkrijt overheen. Doe dit op de volgende manier: begin in het midden en maak spiralende cirkels naar buiten. Steeds opnieuw. Daarna kun je dit ook op andere plekken op het papier laten beginnen zodat uiteindelijk het hele vel geel kleurt.

Dit met gele naar buiten spiralende cirkels een vel vol kleuren werkt voor mij ook als mijn hoofd wil piekeren en ik niet mee wil doen. Voor mij symboliseert dit het overlopen van liefdevolle wijsheid en tegelijkertijd geeft het mij iets om mijn aandacht op te focussen.

Tip: Eventueel kun je nog met gele aquarelverf eroverheen.

Maak met een andere kleur drie grote lijnen over het geheel. (mogen rechte, gebogen of kronkelige lijnen zijn – graag ook elkaar laten kruisen) Knip over de lijnen het papier in stukken. Plak het geheel op een andere manier weer aan elkaar. Doe het zo dat jij het interessant vindt.

Bekijk het daarna en draai het eens 90 graden. Zodat één van de zijkanten nu de onderkant vormt. Draai het nog eens en nog eens. Zie hoe met het draaien er iedere keer een heel nieuwe vorm lijkt te ontstaan. Er hierdoor steeds andere details van het geheel opvallen.

Je kunt het zo laten of dit geheel nog met andere kleuren aanvullen.

Tip: Verdiep deze opdracht door er intuïtief over te schrijven.

Begin met: Wat het maken van dit werkstuk met mij doet is….

Veel plezier met deze opdracht

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke