• enjoy life...

1: Blij en trots met wie jij bent…

 

Als er iets is wat belangrijk is in het leven dan is het wel het volgende:

Zorg dat je blij bent met wie je bent. Trots op jezelf.

Natuurlijk ben ook ik op de hoogte van minkukel gevoelens die te pas en onpas ineens de kop opduiken. Iedereen heeft die momenten waarop je je ineens onzeker voelt. Momenten van twijfel omdat je iets niet helemaal perfect kan, niet de juiste woorden kunt vinden, of wellicht heb je zojuist wel een grote blunder gemaakt.

We kunnen allerlei verklaringen vinden waar dit vandaan komt. Vaak heeft het met vroeger te maken, met een eerdere ervaring. Soms is het handig om te weten waar pijnlijke gedachten of patronen vandaan komen. Maar de praktijk is ook dat als je op deze manier teveel gaat graven in het verleden je de oude pijn kunt gaan herhalen en daarmee nog verder gaat verankeren in je lichaam. En dat is wel het laatste wat je wilt.

Een snellere en fijnere oplossing is om per direct te besluiten dat jij leuk, bijzonder en te gek bent!

Heel praktisch en het is natuurlijk ook gewoon waar!

 

Jij bent leuk, bijzonder en te gek!

 

Iedereen is met een reden op deze aarde gekomen. Iedereen heeft unieke kwaliteiten. Iedereen is een stukje van het geheel en draagt hierdoor bij aan het geheel. Jij dus ook.

Besluit gewoon om blij te zijn met wie jij bent. En iedere keer als je denkt dat je niet blij bent met jezelf, dan corrigeer je deze gedachte.

 

Klinkt simpel, maar het vraagt dus wel even dat je hierin trouw gaat zijn aan jezelf. Dan kun je jezelf gaan vertrouwen. Dan ontstaat zelfvertrouwen.

Zie ook de achtergrond info en de oefeningen die deze les te ondersteunen.

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke