• enjoy life...

3.2 Basisoefeningen bij de derde les

Actief gebruiken maken van jouw Hogere Wijsheid

Synchronisch leven

Dit is hoe het genoemd wordt: synchronisch leven. Het betekent dat je openstaat voor de wijsheid die het Leven je geeft door de dag heen. Door te weten, accepteren en geloven dat dit zo is zul je er vanzelf meer open voor staan. Door af en toe deze kleine bijsturingen van het leven te herkennen in bijvoorbeeld een ‘toevallige’ ontmoeting met iemand die je net de info geeft waar jij naar op zoek was, zal je vertrouwen in dit fenomeen toenemen en zul je vanzelf steeds meer van dit soort signalen oppikken. Door jezelf bewust open te stellen voor de signalen en deze signalen serieus te nemen kun je dit proces van actief gebruik maken van de Hogere Wijsheid verdiepen.

 

Contact zoeken met Hogere Wijsheden

Neale Donald Walsch, helemaal in de knoop met zichzelf, stelde God een vraag. Meer vanuit wanhoop dan dat hij echt een antwoord verwachtte. Maar hij kreeg wel een antwoord en er volgde een hele briefwisseling.  Los van of je gelooft dat dit echt God is, (Overigens, wie of wat God is, is nog weer een heel andere discussie) is het wel een heel interessante vorm om in contact te komen met meer wijsheid.

De vorm is als volgt:

Pak pen en papier en zorg dat je de tijd aan jezelf hebt. Beslis tot wie je je wilt richten. Dat kan zijn tot je eigen Hogere Wijsheid, je Hogere Zelf, maar je kunt je ook direct tot God richten of tot Het Licht. Kies wat voor jou passend en goed voelt.

Voor dit voorbeeld kies ik nu even mijn Hogere Zelf, afgekort als HZ.

In de kantlijn zet ik dan de T van Tineke neer als ik wat zeg/schrijf en HZ als mijnHogere Zelf antwoord geeft. Ik begin altijd eerst met een soort van contact maken.

T: Hallo Hogere Zelf, kunnen we even praten?

HZ: Hallo Tineke, tuurlijk, leuk dat je er bent.

T: Ik heb een vraag, waarom lukt het mij niet om…

HZ: …..

Je stelt de vragen die in je opkomen en je gaat gewoon door met schrijven van de antwoorden. Je zet HZ in de kantlijn en schrijft alles op wat er in je naar boven komt.

Ik maak er geen heilig gebeuren van. Ik schrijf gewoon wat ik wil schrijven, vraag wat ik wil vragen, bedank voor de antwoorden. Ik ga mij ook niet afvragen of het mijn eigen fantasie is die schrijft of dat ik echt contact heb met God, een Hogere Zelf, etc. Ik doe mijn oefening en ben blij met de antwoorden.

Om dit proces echt te begrijpen moet je het gewoon zelf ervaren door het een tijdje te doen. Ik heb echt vragen gesteld over thema’s waar ik helemaal in vastgelopen was. Heel bijzonder vond ik het dan te ervaren hoe ik, terwijl ik een vraag opschreef, ook een stemmetje in mij tegenkwam die zoiets had van: vraag dat nu niet, daar heb je geen antwoord op, dan kom je erachter dat er geen Hogere Wijsheid is, dan val je door de mand…

En terwijl ik klaar was met mijn vraag en het stemmetje nog steeds vol twijfel, schrijft mijn hand de antwoorden op die ik in mijn hoofd doorkrijg van mijn Hogere Zelf, antwoorden die ik voor die tijd nooit bedacht had, antwoorden waar ik verbaasd over ben, antwoorden waar ik tegelijkertijd blij mee ben.

Kortom, om te weten of dit voor jou iets is kun je het beste het gewoon een tijdje gaan doen.

 

Maak je wensen kenbaar / kies je dag

Een andere manier om het onzichtbare te helpen om je dag vorm te geven is de volgende oefening:

Voordat je ’s ochtends uit bed stapt, kies je hoe jij die dag wilt zijn, wat je ruimte wilt geven, etc

  • Ik wil me vandaag vol vertrouwen voelen
  • Vandaag geef ik ruimte aan nieuwe mogelijkheden
  • De presentatie die ik moet doen vandaag wordt een groot succes
  • Ik sta open voor nieuwe ontmoetingen vandaag
  • Etc

Je richt je aandacht op iets wat voor jou belangrijk is die dag en, wellicht onnodig om te zeggen, op het positieve daarin. Vervolgens zie je dat ook voor je, je voelt het en je wordt het als het ware. (See it, feel it, be it – Bentinho Massaro). Dus, nog in je bed liggend zie je jezelf vol vertrouwen door de dag gaan, je voelt jezelf vol vertrouwen en je wordt dit ‘zelfvertrouwen’ helemaal. Als je dit plaatje compleet hebt, stap je uit bed en met de aanraking van je voeten op de grond anker je dit gevoel in je lichaam, in je hele systeem.

Op deze manier start je je dag niet zomaar willekeurig, maar maak je actief gebruik van de wijsheid die je ter beschikking hebt om je leven vorm te geven. Het is een heel krachtige manier om het leven richting te geven.

Je kunt jezelf aanwennen hier een dagelijks gewoonte van te maken, net als tandenpoetsen.

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke