• enjoy life...

3: Vanuit contact met liefdevolle wijsheid

 

Hersenen versus Hogere Wijsheid

We zijn zoveel meer dan die ene mens waarmee we ons identificeren. We hebben zoveel liefde en wijsheid in ons. In het dagelijks leven gaan we hier vaak makkelijk aan voorbij.

Wij hebben benen die ons door het leven dragen en een mond die ons voedt en een belangrijke rol speelt in de communicatie. En zo hebben we ook hersenen die ons helpen als er nagedacht moet worden.

Praktijk is dat die hersenen de neiging hebben om ongevraagd overuren te maken. Hersenen hebben met hun wijsheid toegang tot eerdere ervaringen en gehoorde verhalen. Nadeel hierbij is dat hersenen de neiging kunnen hebben ervaringen uit het verleden serieuzer te nemen dan wensen uit de toekomst.

Onze Hogere Wijsheid of Hogere Liefde is veel ruimer in zijn mogelijkheden, maar wordt nogal makkelijk overstemd door het harde geluid van ons denkhoofd.

We leven in een tijd waar we meer en meer leren om ons af te stemmen op deze Hogere Wijsheid en Hogere Liefde. Deze zijn te vinden tussen de woorden, tussen onze gedachten in. Naarmate het ons lukt om stiller te worden in ons hoofd, onze gedachte minder actief te volgen, zul je makkelijker af kunnen stemmen op deze Wijsheid en Liefde die jij ook in je hebt.

 

Het kan een prettige gewoonte zijn om dagelijks even af te stemmen en contact te maken met je eigen Wijsheid en je eigen Liefde.

 

Voor meer Liefde en Wijsheid zie de achtergrond info en oefeningen.

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke