• enjoy life...

2.1 Nog meer info bij de tweede les

 

Geloof mij niet, geloof jezelf niet en geloof niemand anders. Miguel Ruiz

 

Neem een paar keer per dag 2/5 seconden te tijd om alle gedachten even los te laten, terug te geven aan de kosmos, aan God. – Bentinho Massaro

 

Door je gedachtenstroom niet te geloven of liever nog door te knippen en zo tussen de gedachten door te glippen kom je bij de waarheid terecht. De waarheid is niet te bevatten voor ons mensen. Het ene is niet meer waar dan het andere.

Op een psychologisch niveau is het goed om niemand te geloven. Niet omdat mensen niet betrouwbaar zouden zijn, maar omdat het altijd goed is om je eigen waarheid te ontdekken. Op een volgende laag komt het advies om ook jezelf niet te geloven. Wetende dat wij onze eigen waarheid voortdurend (onbewust) manipuleren om ons eigen gelijk te halen, weten we direct dat onze eigen gedachten zeer onbetrouwbaar zijn. Ze zetten ons vast. Echte vrijheid zit meer in het loslaten, in het tussen onze gedachte doorglippen.

 

Ik vind de 2/5 seconden een heel fijne en werkbare oefening. Alles even loslaten, je gedachten laten voor wat ze zijn, me even realiseren dat ik ik ben en ook dat weer loslaten.

 

Geloof mij niet, geloof jezelf niet en geloof niemand anders.

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke