• enjoy life...

Even vooraf

 

Het idee:

Lessen in levenskunst.

Als mensheid zijn we onderweg naar een wereld die steeds meer en meer vanuit liefde geleefd wordt. Op een of andere manier lukt het ons niet altijd om dit ook daadwerkelijk te zien.

Terwijl als je het wèl eenmaal ziet het leven een stuk leuker wordt.

Lessen in levenskunst neemt je mee, laat je zien en leert je hoe je meer kunt genieten van het leven en op deze manier tegelijkertijd bijdraagt aan een mooiere wereld. Lessen in levenskunst laat je ook zien hoe je met persoonlijke tegenslagen of onrust in de wereld om kunt gaan.

 

De opzet:

In deze ‘Even vooraf’ kun je de korte handleiding levenskunst lezen. Er is namelijk altijd wel een korte route naar geluk.

Stap voor stap ga ik aan de slag om de 7 lessen te vullen met hun info. Gevolgd door bij elke les meer achtergrond info en praktische oefeningen.

Op het moment is er al heel wat info geplaatst hier. Een en ander moet nog gefinetuned (is dat een bestaand woord?) worden en nog verder aangevuld met nog meer info. Je kunt de lessen, al wel lezen en plek geven in je denken en dagelijkse levensroutine.

Elke les bestaat uiteindelijk uit de volgende onderdelen.

  • Basisinformatie waar de les overgaat
  • Achtergrond informatie (#.1)
  • Nog meer info (#.1)
  • Basis oefeningen (#.2)
  • Vervolgoefeningen (#.2)
  • Nog even dit (#.3)
  • Creatieve uitwerking van het thema (#.4)

Ik heb een en ander bewust gesplitst. Zo heb je de Achtergrond informatie en de Nog meer info. De Achtergrond informatie is de uitgebreidere uitleg van waar het over gaat in deze les. De Nog meer info is vaak meer spiritueler van aard. Niet iedereen heeft hier affiniteit mee. Kijk dus zelf of je deze Nog meer info erbij pakt of gewoon laat voor wat het is.

Iets soortgelijks geldt voor de Basisoefeningen en de Vervolgoefeningen. De Basisoefeningen raad ik zeker aan. De Vervolgoefeningen zijn voor die mensen die hier echt dieper op in willen gaan.

Tip: Sla eerst bij alle lessen de Nog meer info en de Vervolgoefeningen over. Als je alle lessen gedaan hebt, kun je er nog een keer doorheen en kun je de uitbreiding erbij pakken.

 

Korte handleiding levenskunst:

levensspiraal

 

Iedereen is een levenskunstenaar. Eigenlijk is het heel simpel om levenskunstenaar te zijn. En tegelijkertijd blijkt dat we nog wel wat kunnen oefenen.

Ik heb hierboven de stappen neergezet zoals ze voor mij werken. Het is een cirkel die je keer op keer kunt doorlopen waardoor je steeds meer zicht krijgt op de mogelijkheden van elke stap. Het is mijn ervaring dat hoe vaker je door de cirkel heen gaat, hoe rijker het leven wordt.

1: Beslis nu dat je helemaal blij bent met wie jij bent, dat je trots bent op jezelf. Zorg dat je in contact blijft met jouw enthousiasme.

2: Zie het leven als een ontdekkingstocht met interessante uitdagingen.

3: Maak steeds meer en beter contact met je eigen wijsheid en je eigen onuitputtelijke bron van liefde.

4: Zie de wereld enkel als spiegel voor jezelf; dan valt er zoveel te ontdekken.

5: Weet dat je gedachten en overtuigingen slechts je gedachten en overtuigingen zijn. Hecht je er niet aan.

6: Begeef je in de stroom van het leven. Herken de stroom van geven en ontvangen en zie dat dit beide tot dezelfde stroom behoort.

7: Geniet  van het onderweg zijn. Je verlangen geeft richting, maar het leven gaat niet over aankomen, het leven is hier en nu.

 

Het is goed om te weten dat jij met jouw bewustzijn en met jouw keuzes wellicht veel meer, en op een veel dieper niveau, je leven beinvloedt dan je misschien voor mogelijk hield.

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke