• enjoy life...

about me and my mission

ME AND MY MISSION

Tineke Blommendaal

Professioneel levenskunstenaar
Leven tot kunst maken. Het eigen unieke pad banen, vol enthousiasme steeds opnieuw op zoek hoe recht te doen aan wie ik ben, jij bent; steeds opnieuw recht doen aan het leven zelf. Volgens mij is dat het hoogste wat een mens kan doen.

Ik ben enthousiast, bevlogen, opgewekt en soms hummig en kort van stof. Creatief, filosofisch, spiritueel en tegelijkertijd ook heel praktisch en oplossingsgericht. Oprecht, trouw en hulpvaardig. Maar ik ben ook een avonturier, eigenwijs en voortdurend onderweg of in een of ander plan.

Altijd heb ik een sterke behoefte gevoeld de wereld te begrijpen. Dieper door te dringen in het hoe en waarom van het leven. Zo ben ik in een ver verleden begonnen met een deelopleiding in de psychologie. Daarna nooit meer gestopt met bijleren. Gedragspsychologie maar ook neurowetenschap, filosofie, godsdienstwetenschappen, communicatie, creativiteit, kunst, spiritualiteit, alles met als doel de mens en de zin van het menszijn te doorgronden. Tegelijkertijd ook open voor tips en handvatten hoe het dagelijks leven met meer plezier vorm te geven. Geweldig!

Steeds onderweg naar de hoogste versie van mijzelf om van daar bij te dragen aan het geluk van mensen, de mensheid en het universum.

De laatste jaren heb ik mij uitgebreid verdiept in de vraag: wat is er gaande in de wereld en hoe kan ik (jij) als individu daar het beste op reageren. Dit heeft mij de meest donkere kant van de mensheid laten zien, maar tegelijkertijd ook het wonder van het leven. Voor wat ik om mij heen zie, zitten we in een belangrijke tijd. Er liggen een aantal belangrijke thema’s die om een heldere keus van onze kant vragen.

Ik ben benieuwd of wij mensen dat gaan doen.

LevensontdekkerIk zie en ervaar het Leven

Zo bijzonder de magie van het leven te mogen ontdekken; bewust te zijn van de grootsheid van de mens. Ontdekker van het Leven met een hoofdletter.

Eigen richtingBaan mijn eigen pad

Steeds opnieuw vanuit de vrijheid die het leven in zich heeft, ga ik mijn eigen weg, volg mijn eigen passie, met mijn talenten de wereld mooier maken.

Spelend door het levenGenieten van de mogelijkheden

Mijzelf steeds opnieuw herinneren aan de oneindige mogelijkheden die het leven geeft en mij hiertussen vrij te mogen bewegen.

InspiratorHet leven delen met elkaar

Zoveel mooie ontdekkingen, ervaringen en initiatieven die ik graag met anderen deel. Elkaar inspireren, daar geniet ik van.

ABOUT LIFE

Elke dag de wereld een stukje mooier

Hoe pakken we dat aan...
Noem het lessen in levenskunst, hoe word ik een gelukkeling, het eigen pad banen of bijdragen aan een mooiere wereld. In wezen is het allemaal hetzelfde.

Het feit wil dat als wij gaan doen waar we gelukkig van worden, als wij gaan doen waar we goed in zijn, als wij echt onszelf gaan zijn, dat we dan automatisch aan het doen zijn waarvoor we hier op aarde gekomen zijn. Wat wij de wereld te bieden hebben is over het algemeen dat waar we goed in zijn, waar we talent voor hebben en waar we zelf ook blij van worden.

Praktijk is dat we met ons denken en ons 'verstandig willen zijn' onszelf vaak in de weg lopen. We willen linksaf maar het lijkt ons verstandig om rechtsaf te gaan. We luisteren vaak naar de wijsheid van anderen en denken dat die ook voor ons geldt. Op die manier slaan we onze eigen wijsheid vaak in de wind, laten we onszelf regelmatig in de steek.

Hoe maken we weer contact met onze eigen levenskunst, met onze eigen wijsheid en onze eigen intuitie? Dit is waar het voor mij over gaat.

Ik geloof dat we na jaren, eeuwen, van zogenaamd verstandig gedrag kunnen zeggen dat er nog steeds teveel ellende in de wereld is. Hoog tijd om ons leven terug te pakken, onze talenten te herkennen en met elkaar te gaan voor een meer vreedzame en liefdevollere wereld.

Vrede en echt geluk voor iedereen lijkt me een mooi doel.

BewustzijnActief en oplettend in het leven

Bewust zijn van wat er gaande is, bewust van eigen bewustzijn. Bewust van mijn vrije wil en dit principe in zijn volledigheid begrijpen.

DiversiteitGenieten van verschil

Te leven vanuit de diversiteit die zoveel mensen en culturen in zich hebben. Voortdurend nieuwe mogelijkheden en een wereld vol veerkracht.

OntmoetingErkenning in mens-zijn

De wereld ervaren door de ogen van de ander, verhalen delen, uitwisseling, niets moeten. Te zien dat ik jij ben en jij mij, in een andere versie.

CompassieLiefde en empathie

Te herinneren dat jij, ik, alles opgebouwd is uit liefde. Elkaar hier aan te herinneren. Leven vanuit deze liefde voor al wat leeft…

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke