• enjoy life...

Waar is het misgegaan?

 

Levenskunst is…

 

Vanochtend kwam ik, via een berichtje op internet, in contact met de vraag ‘Waar is het misgegaan?

Ik had andere dingen te doen, maar de vraag bleef bij mij. En terwijl ik voor vanmiddag ook heel andere plannen had, lijkt het er toch op uit te lopen dat ik weer een blog zit te schrijven. Bovenstaande foto wil namelijk graag samen met de vraag.

 

…vragen stellen en soms ook beantwoorden

 

Daar stond ik, inmiddels alweer een geleden, op het centraal station in Utrecht. Emmer op mijn kop, pijlen in mijn hand. Verder had iedereen gewoon haast. Deze foto van dit ‘kunstmoment’ heb ik vergroot afgedrukt in de woonkamer staan. Steeds krijg ik er andere betekenissen bij. Vandaag de betekenis: Waar is het misgegaan?

 

Waar is het misgegaan?

 

Misschien is het de emmer die mij het zicht ontneemt? Zicht op wat er echt gaande is in de wereld. Of wellicht zijn het de pijlen die mij van het kastje naar de muur sturen?

En ondertussen weer die vraag: Waar is het misgegaan?

 

Meer vragen volgen:

 • Hoe en waar stel ik mijn Ego (wat dat dan ook is) boven de ethiek, de wereld, de moraal?
 • Hoe en waar luister ik niet meer naar mijn Ziel, die zachte stem die alleen praat als er geluisterd wordt?
 • Hoe en waar heb ik mij losgekoppeld van de natuur, van mijn natuur?
 • Hoe en waar ben ik in de illussie van afgescheidenheid en onafhankelijkheid gestapt?
 • Hoe en waar vergeet ik het verschil tussen juist en niet juist handelen?
 • Hoe en waar ben ik onwetend en weiger ik mijn kennis en mijn hoofd te gebruiken in het dagelijks leven?
 • Hoe en waar kijk ik de andere kant op en weiger ik mijn hart te laten spreken?
 • Hoe en waar ben ik passief en blijf ik opzettelijk uit verbinding met al wat leeft?
 • Hoe en waar volg ik blindelings de ander zonder mijn eigen onderzoek te doen?
 • Hoe en waar ga ik voorbij aan wat recht doet aan Leven?
 • Hoe en waar herinner ik mij mijn vrije wil om juiste keuzes te maken?
 • Hoe en waar heb ik het lef om hardop vragen te stellen over onrecht?
 • Hoe en waar lukt het mij om liefdevol naar mijzelf en de ander te blijven?

 

Maar ik ben levenskunstenaar…

 

Ik onderzoek het leven op nieuwe mogelijkheden. Steeds opnieuw. Mogelijkheden die ruimte geven voor een liefdevol leven voor iedereen. Om dat vol te houden is het eerst nodig verbinding te maken met het Wonder wat het Leven is. Zodat ik bovenstaande vragen kan stellen zonder mij schuldig te voelen. Maar ze mij zo te stellen dat ze klinken als nieuwe kansen en mogelijkheden.

Waar is het misgegaan? wordt dan: Wat ga ik vandaag anders doen?

 

Wat ga ik vandaag anders doen?

 

En het leuke van die vraag is dat het zo lekker behapbaar is.

Fijne dag jij <3

 

 

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke