• enjoy life...

5G nee bedankt

Op verzoek nog een keer: 5G, wat iedereen ook weten moet.

5G, zullen we het toch maar niet doen…

Fijn en belangrijk als steeds meer mensen weten wat 5G is. Want er wordt vaak gedaan alsof wij heel erg zitten te wachten op 5G, maar dat is in ieder geval niet waar. De meeste mensen zijn juist helemaal niet op de hoogte.

Bij de laatste lezing die ik gaf over 5G vroeg iemand mij om een paar links van filmpjes met informatie toe te sturen en of ik niet misschien iets erover op mijn website kon plaatsen. En ondanks dat er gewoon heel veel te vinden is op internet, leek het toch goed om hier nog weer even wat zaken op een rijtje te zetten.

 

Eerst puntgewijs even wat info

5G, als zelfs maar een kwart waar is van wat ik nu weet…….dan nog;
we moeten 5G echt niet willen!

 1. 5G = het internet of things. Het idee is dat alle ‘dingen’, denk aan koelkast, wasmachine, etc, via internet aangestuurd kunnen worden.
 2. Van over de hele wereld zijn er wetenschappers die zich grote zorgen maken over de gevolgen van 5G voor de gezondheid van mens, dier en natuur.
 3. De zogenaamde ‘veilige ICNIRP norm’, waarop de regering en telecom zich beroepen, dateert nog van voor de tijd van de mobiele telefoon en gaat enkel over thermische opwarming. Het gaat uitdrukkelijk niet over gezondheidsgevolgen.
 4. 5G is een totaal andere straling dan 3G en 4G. (pulserend en veel gerichter) Het is niet bewezen veilig. Denk aan asbest, Des-hormoon, etc. We zijn gewoon proefkonijnen.
 5. In Nederland hebben ruim 18.000 burgers de overheid gevraagd om het voorzorgsprincipe toe te passen. Dit principe kan de overheid inzetten als gezondheid niet gegarandeerd kan worden, zodat eerst meer onderzoek gedaan kan worden. (Zoals hierbij het geval is) De regering doet dit niet.
 6. Er wordt door de telecombedrijven veel snelheid en druk op snelheid opgelegd.
 7. Voor de uitrol van 5G is het nodig dat er, naast de grote zenders, ook kleinere zenders op zo’n beetje elke 100 meter komen te staan. Men wil dit overwegend in lantaarnpalen doen. Daarnaast moeten er zo’n 20.000 satelieten de lucht in. Dit is heel veel extra straling erbij.
 8. De smartmeter, ook onderdeel van deze 5G-infrastructuur, is zonder verder uitleg, bij iedereen die dit niet geweigerd heeft gewoon in huis geplaatst. Wat trouwens ook een bron van extra straling is.
 9. De infrastructuur voor 5G is zodanig dat iedereen daarna op individueel niveau, 24 uur per dag te volgen is. Kortom totale einde van de privacy. Denk hierbij ook aan China waar al geëxperimenteerd wordt met een punten systeem op basis van ‘goed gedrag’. Daarnaast is zoals elk computer systeem ook dit niet zo moeilijk om te hacken.
 10. Klokkenluiders uit de wapenindustrie zeggen dat straling (en met name de wifi frequentie en de 5G frequenties) ook als wapen gebruikt zijn en worden. Het is een onzichtbaar wapen waarmee mensen ziekgemaakt kunnen worden.
 11. Samenvattend: slecht voor de gezondheid, einde privacy, en de mogelijkheid om het als wapen tegen mensen of mensheid te gebruiken. Zo alles bij elkaar denk ik: Dit moet je niet willen!

Ik zeg niet dat ik de waarheid in pacht heb. Naast een paar lezingen van deskundigen die ik heb bijgewoond, heb ik veel informatie van het internet. Dat laatste is een mooie, grote bron van informatie, waar niet alleen iedereen een eigen mening en interessante inzichten deelt, maar waar ook onjuiste informatie voorbij komt. Ik leg voortdurend alles wat ik tegenkom langs/naast eerdere kennis en logica. Ik gebruik mijn intuïtie en kijk gewoon in de buitenwereld om mij heen om te zien of ik zaken herken in het echte leven. Bovenstaande punten, zoals ik die opgeschreven heb, herken ik als reëel en waar.

 

Maar liever nog: doe je eigen onderzoek

Nadat je bovenstaande gelezen hebt, of een lezing bij mij gevolgd heb, nodig ik iedereen uit om zelf op onderzoek uit te gaan. Daarom hier een paar filmpjes. Dit is enkel een tipje van de sluier, er is nog veel meer op het internet. En het onderwerp heeft ook nog veel bredere vertakkingen allerlei kanten op. Denk aan economie, privacy, klimaatcijfers, etc

En toch misschien zijn deze filmpjes al teveel. Kies zelf even waar je meer over wilt weten.

 

Kijk vanuit je hart

Misschien ook nog belangrijk om te vermelden: De filmpje kunnen heel makkelijk heftige gevoelens oproepen. Natuurlijk is er voor alle gevoelens een plek op deze aarde en gevoelens als boosheid en verontwaardiging kunnen ook aanzetten om op zoek te gaan naar de juiste inzinvolle actie. Aan de andere kant kunnen gevoelens van angst en machteloosheid ons ook juist lamleggen. Ik raad aan om vooral tijdens het kijken in je hart te blijven met je energie.We zijn lichtwezens. Hoe meer het onrecht in zicht / licht komt, hoe groter de kans is dat mensen wakker worden en we gezamenlijk voor een andere vorm van samenleven kiezen.

 

 

Algemeen over 5G

Hier eerst een filmpje waarin Emil Möller kort iets uitlegt over 5G en over een bijeenkomst waar via een groot scherm (live) verschillende experts hun kennis over 5G deelde.

filmpje 5 min

 

Het volgende filmpje vind ik om twee redenen interessant. De eerste is dat Catherine van Ommeren veel heldere informatie geeft. De tweede reden is dat hier ook helder wordt hoeveel tijd en ruimte ze in mag nemen voor haar toch wel belangrijke verhaal.

filmpje 4 min

 

 

Over straling en gezondheidsklachten

Uitgebreide uitleg van Leendert Vriens over diverse soorten straling en de gevolgen voor de gezondheid.

filmpje 42 min

 

Kort filmpje (3 min) waarin stralingsnormen visueel zijn gemaakt.

 

Het volgende filmpje vind ik interessant omdat het zo goed weergeeft hoe wij met zijn alle vaak geen idee hebben en hierdoor ook de neiging hebben om enkel te lachen. Een uitspraak van Claire Edwards is: Als je nog geen actie ondernomen hebt dan is dat omdat je het nog niet begrepen hebt.

filmpje 6 min

 

De veilige norm gesteld door het ICNIRP

Het viel Emil Möller op dat hij, overal waar hij bij instanties probeerde zijn zorgen over de gevaren van 5G helder te krijgen, steeds verwezen werd naar de veilige norm gesteld door het ICNIRP. Dus hij zocht de voorzitter van ICNIRP Eric van Rongen op voor een uigebreid gesprek.

film 60 min (alleen kijken als je een lange adem hebt)

 

Eric van Rongen over de veiligheid van 5G: absolute zekerheid kun je nooit geven.

filmpje 3 min.

 

 

Kunstmatige intelligentie ingezet voor controle en gemak

Hier twee filmpjes voor mensen die meer willen weten hoe het ‘social ranking’ systeem in China werkt. Ik vind dit geen fijn systeem. Wat mij opvalt is dat er altijd een goede reden genoemd wordt om dit soort technieken steeds verder door te voeren. In nederland hangen ook steeds meer camera’s in de openbare ruimte, met als genoemde reden ‘onze veiligheid’. Ook in Nederland zijn er al supermarkten met gezichtsherkenning-software eraan gekoppeld, met als genoemde reden ‘diefstal’. De nieuwste smartphones werken met gezichtsherkenning, me als reden wellicht ‘dat het wel zo makkelijk is’.

filmpje 5 min

 

Volgend filmpje gaat over een proef om kinderen betere schoolresultaten te laten behalen door te werken met een hoofdband waarop je aan de kleur van het ledje/lampje kunt zien of kinderen geconcentreerd aan het werk zijn.

filmpje 6 min

 

Elon Musk legt uit hoe het menselijke brein en de kunstmatige intelligentie aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

filmpje 19 min

 

Controle van de mens blijft een terugkomend thema

Patrick Wood legt hier uit hoe technocracy al in 1932 sprak over registratie van wat ieder individu doet en consumeert. Ik denk dan: Kijk om je heen, we zijn al aardig op weg…

filmpje 40 min

 

Maar misschien is het wel gewoon gevaarlijk

Barrie Trower, insider, vertelt hoe straling als wapen gebruikt is en wordt.

filmpje 15 min

 

Kortom: zullen we het toch maar niet doen?

 

Wat kun jij doen?

Praat met zoveel mogelijk mensen over 5G. Het grootste probleem is dat de meeste mensen de grote impact die 5G gaat hebben niet weten. Het hoeven geen grote gesprekken te zijn. Soms is een vraag of iemand op de hoogte is van de impact van 5G al genoeg…

Fijn om zoveel mogelijk ‘slapende honden’ wakker te maken 😉

 

Te heftig allemaal?

Regelmatig hoor ik dat mensen het te heftig vinden allemaal. Dat herken ik zelf ook regelmatig en zo’n reactie is ook heel begrijpelijk. Ik verwijs hiervoor graag naar mijn blog Hoe blijf ik mens?

 

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke