• enjoy life...

een nieuwe wereld dromen

Een mooie wereld tot werkelijkheid dromen…

 

In navolging van Martin Luther King, en zijn bekende zin ‘I have a dream‘, ben ik mensen gaan vragen naar hun droom voor de wereld.

Het is mijn overtuiging dat alles begint met een droom of een verlangen. Dus hoe meer mensen nadenken over hun droom voor een mooiere wereld, hoe meer die mooiere wereld begint te gonzen, in de lucht hangt als het ware als een mogelijke werkelijkheid…. hoe groter de kans is dat we er komen met zijn allen.

Naast dromen en goede intenties is er ook nog iets nodig als wijsheid en acties. Wat ik begrepen heb is dat het als volgt gaat: het hart heeft het verlangen naar een mooie wereld en het verstand gaat puzzelen naar mogelijkheden. Samen komen ze tot de meest liefdevolle en verstandige acties die ze met de nodige moed en wilskracht ten uitvoer brengen.

Afijn, hieronder een filmpje van de dromen van mensen…

 

Wat is jouw droom voor de wereld?

 

 

 

Ik heb veel mooie gesprekken mogen hebben met mensen over hun droom. Misschien is dat wel de grootste kunst die we vandaag de dag neer kunnen zetten met elkaar: Gesprekken en verhalen over een mooie toekomst. Verder: Wellicht dat het ‘droomproject’ zich nog verder ontwikkelt in 2020.

 

 

 

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke