• enjoy life...

laat je niet gek maken

Er is een drastische verandering nodig in onze leefstijl, in hoe wij over het leven denken, in hoe wij met de natuur, de dieren en onze medemens omgaan. Vanuit steeds meer richtingen wordt het helder dat het echt anders moet omdat we met onze luxe leefstijl de bodem onder onze voeten vernietigen.

Fijn dat het langzaam voor iedereen zichtbaar wordt hoe dramatisch het leven op deze planeet ervoor staat, maar..

 

Laat je niet gek maken

 

En ga je zeker niet schuldig voelen, klein, of iets soortgelijks. Natuurlijk kan het zijn dat het iets met je doet als het echt tot je doordringt hoe we ervoor staan. Dus mochten er boze, verdrietige of machteloze gevoelens voorbij komen. Tja dat hoort er vaak even bij. Net als gevoelens van ontkenning trouwens: het zal wel meevallen, ze vinden er wel iets op, het is tot nu toe altijd goed gekomen… Geef het ruimte, kijk ernaar, herken het mens-zijn erin.

Ook al moeten we misschien met onze poten door de modder, laat het je niet vastzetten, laat het je niet gek maken. We zijn niet machteloos, alleen een beetje zoekende in een nieuw paradigma.

 

Wat dan wel?

 

Ja, er wordt soms een beetje lacherig over gedaan, maar je kan het ook gewoon als een geweldige kans, avontuur of uitdaging zien. Alle creativiteit die we de laatste pakweg 200 jaar gestoken hebben in de huidige levensstijl, kunnen we ook een stukje draaien en opnieuw inzetten om het nieuwe leven vorm te geven. Een nieuw paradigma waarbij liefde voor leven centraal staat. Geweldig toch!

 

Gewoon opnieuw onze creativiteit inzetten en de uitdaging aangaan

 

Het leuke is: we doen het met elkaar: Ontmoeten, inspireren, samenwerken, idee├źn uitwisselen, nieuwe zaken uitproberen…

Het kan nog een gezellig gebeuren worden. En laten we eerlijk zijn. Niemand wist wat ons te wachten stond toen we uit de baarmoeder kwamen en dat avontuur zijn we ook aangegaan. Laten we opnieuw onze schouders eronder zetten.

Nu het nieuwe leven als uitdaging en avontuur. Leuk dat ik mee mag doen.

 

We gaan het leven mooi maken. Ik heb er zin in!

 

 

 

 

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke