• enjoy life...

sociale permacultuur

En zo kreeg ik ineens een boek over…

Sociale permacultuur

 

Permacultuur heb ik leren kennen als een manier om met je (moes)tuin om te gaan. Maar vrij snel begreep ik dat het niet enkel over de tuin gaat. Het heeft met je hele levensstijl te maken. Een manier van leven die recht doet aan al wat leeft.

De drie ethische ethische principes van de permacultuur laten dit direct al zien.

  • Zorg voor de aarde
  • Zorg voor de mens
  • Eerlijk delen

 

En nu is er dit boek:

Ingegeven door de natuur en het ritme van de Aarde, baseert permacultuur zich op de zienswijze dat alles met elkaar samenhangt en schept het een denkkader waarmee we werkelijk holistische systemen kunnen weven.
Door deze permacultuurbril, aangevuld met kennis uit verschillende  sociale disciplines als de psychologie, communicatie en organisatiekunde, bekijkt de auteur onze huide sociale systemen en neemt ze ons mee op zoek naar welbevinden op persoonlijke, sociale en mondiale schaal. (Info van de achterflap)

 

Graag zou ik met een groepje van 5, 6 mensen samen door dit boek, vol theorieën, oefeningen en praktische tips, heen banjeren.

 

Zo zie ik dat voor me:

Totaal heeft het 16 hoofdstukken. Daarmee kom ik op 16 bijeenkomsten en het liefst doe ik 1 bijeenkomst per maand.

Per keer maak ik een korte inhoud van elk hoofdstuk wat ik van te voren (digitaal) opstuur naar iedereen die meedoet.

Tijdens de bijeenkomsten zorg ik voor stoelen, thee en een beetje structuur. We wisselen wat uit over de theorie en doen wellicht een oefening met elkaar.

En aan het einde van de serie hebben we heel laagdrempelig heel veel geleerd over sociale permacultuur. En wellicht vind je het dan leuk om in je eigen kennissen en vriendengroep het geheel nog een keer te doen.

 

We doen het samen

Ik ben niet de cursusleider, degene die hier veel van afweet. Ik ben enkel de initiatiefnemer, organisator en gespreksleider. Ik vind het leuk om met elkaar meer over de sociale permacultuur te ontdekken en te onderzoeken of het werkbaar is in het echte leven.

In principe kun je gratis meedoen. Daarnaast vind ik het leuk als er mensen zijn die mijn initiatieven met een (financiële) bijdrage willen ondersteunen. Zie hiervoor ook de info onder SUPPORT

Locatie: Meppel
Datum: Start dinsdag 7 mei, daarne elke eerste dinsdagavond van de maand
Tijd: 19.30-21.30 uur. (inloop vanaf 19.15)

Leuk als je mee wilt doen. Mail mij even via onderstaand contactformulier.

GET IN TOUCH

Contact Informatie


Wil je wat zeggen, vragen, opmerken of een afspraak maken... Stuur mij een berichtje. Leuk om wat van je te horen. Ik mail zo snel mogelijk terug. Tot mails!

Nieuwsbrief ontvangen?

Klik hier .

Adres:

Meppel, Nederland

Send A Message

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp

Je bericht

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke