• enjoy life...

dreamers

Droom je mee…

 

You may say I’m a dreamer
But I’m not the only one
I hope someday you’ll join us

(John Lennon)

 

De nieuwe toekomst dromen.

Ik droom van een toekomst
een nieuwe toekomst
liefde voor al wat leeft
vanuit zorg en compassie
het leven vormgeven.

(Tineke)

 

Leven met mijn hart open.

Elke dag vraag ik me opnieuw af:
Hoe zou dat zijn, een nieuwe wereld waar het goed is voor iedereen? Wat past daar wel in en wat niet? Kan ik daar nu al aan bijdragen? Waar te beginnen? Kàn ik alvast beginnen?

Geboren in deze wereld, met alle gewoonten die daarbij horen. Dit is wat ik gewoon ben. En dat lijkt prima. Maar langzaam gaan bij mij de sluiers weg en krijg ik zicht op hoe in de wereld alles met alles verweven is. En dan blijkt het vaak niet zo ‘prima’ te zijn.

Ik oefen mij om verder te kijken dan mijn neus lang is. Om te begrijpen hoe mijn leven verweven is met andere levens. Hoe mijn levensstijl impact heeft op het geheel. Meer en meer zie en begrijp ik de vele nadelige gevolgen van mijn manier van leven. Nadelige gevolgen voor mensen ergens anders op aarde, het milieu, dieren welzijn en voor mijzelf. Niet omdat ik zulke gekke dingen doe, maar enkel omdat ik hier in Nederland geboren ben en nou eenmaal zo gewoon ben.

 

Iets wat gewoon is, is niet altijd ook oke

Volgens mij staan we als mensheid voor een geweldige keus. Een keus die we vandaag nog moeten maken. Die keus is: Blijven we de andere kant op kijken, blijven we doen of we het nog even uit kunnen stellen? Of nemen we alle noodkreten van lichaam, mens, dier en aarde die in allerlei vormen op ons af komen serieus. Gaan we op zoek naar de echte oorzaken zodat we aan de slag kunnen? Aan de slag met het creëren van een nieuwe wereld.

Net zoals we deze wereld gecreëerd hebben, kunnen we ook een nieuwe wereld creëeren. En iedereen weet dat om iets nieuws te creeeren je gewoon moet beginnen met dromen en goed ideeën. Om vervolgens aan de slag te gaan.

 

Dus mijn vraag aan jou is: droom je mee?

I have a dream.

(Martin Luther King)

Ik geloof dat iedereen beschikt over een stukje kennis, wijsheid en inspiratie. En dus ook dat we elkaar nodig hebben om het plaatje compleet te maken.

Komend jaar wil ik veel mensen ontmoeten en interviewen. Inspiratie en wijsheid bundelen en kijken wat deze gezamenlijkheid ons oplevert. Het interview bestaat uit een korte vragenlijst over jouw ideeen. Ik zou het leuk vinden als je deze invult om later samen bij een kopje koffie of thee een mooie toekomst te dromen en wellicht eerste ideeën te laten ontspruiten.

Alle verzamelde interviews wil ik anoniem samenbrengen in een bundel. Mogelijk dat hier later ook nog een extra kunstproject uit voortkomt.

 

Stuur mij even een berichtje.

Onderaan deze korte blog zit het contact formulier. Stuur mij even een berichtje als je mee wilt doen. Of ook als je eerst meer info wilt en nog specifieke vragen hebt.

 

 

GET IN TOUCH

Contact Informatie


Wil je wat zeggen, vragen, opmerken of een afspraak maken... Stuur mij een berichtje. Leuk om wat van je te horen. Ik mail zo snel mogelijk terug. Tot mails!

Nieuwsbrief ontvangen?

Klik hier .

Adres:

Meppel, Nederland

Send A Message

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp

Je bericht