• enjoy life...

mooi mens

Dag mooi mens!

 

Een mooie wereld begint bij jezelf, en dat is soms nog best even een klusje.

 

Ken je dat die grote en kleine ontevredenheidjes over jezelf.

Ik ben goed als….

…ik wat sneller ben, beter kan onthouden, meer gevat uit de hoek kan komen, iets minder buikje heb, beter kan liefhebben, er vlotter uitzie, leuker jurkje aan heb, meer discipline heb, van mijn eetbuien af ben, een betere gastvrouw ben, attenter ben, een betere baan heb, een beter verhaal heb, etc

 

Kortom:

Ik ben goed als ik tevreden ben over mijzelf…

 

Nee, je bent een oke, prima mens gewoon zoals je bent.

 

Omdat je bent. Het feit dat je bent, is al het bewijs dat je onderdeel bent van het wonder dat leven heet. Het feit dat je bent betekent dat je ertoe doet.

 

Alleen al als je weet hoeveel miljoenen processen er in jouw lichaam gaande zijn om jouw leven vorm te geven, dan begrijp je dat jij eigenlijk één groot wonder bent wat hier op deze planeet rondloopt.

 

Jij bent niet alleen een oke, prima mens. Jij bent een wonder. Jij bent van een grootsheid die niet te bevatten is. En ergens onderweg zijn we dit vergeten.

 

Het hele leven is een wonder.

 

Al het leven is een wonder. Een planeet waarop we met oneindig veel planten, dieren en mensen samenleven. Als ik daarin indaal met mijn aandacht dan kom ik in een gevoel terecht van oneindige grootsheid.

 

Misschien herken je dit gevoel wel, het gevoel van oneindige grootsheid. Soms overvalt het je ineens als je in de natuur bent, een net geboren mensje ziet, een mooi muziekstuk hoort of in het licht van een mooie zonsondergang.

 

Dit gevoel is steeds vaker bij mij.

 

Ik herken het steeds vaker in het gewone leven om mij heen. Soms overvalt het me bij verrassing, bijvoorbeeld wanneer ik op elk grassprietje een dauwdruppel zie. Soms roep ik het zelf bewust op, als ik door de hoofdstraat loop en al die mensen zie lopen en me ineens bedenk hoe bijzonder dat in wezen is. Op een planeet in het heelal, in een klein plaatsje in het noorden van het land, is een straat en daar lopen allemaal mensen. Mijn hart gaat open als ik mijzelf even stilzet en zo rondkijk. Ik voel letterlijk ruimte en tintelingen in mijn lichaam.

 

Ik ben een wonder, en door daar steeds meer mee in verbinding te zijn, ontstaat er een ruimte om het wonder van het leven verder te ontdekken. En dan zie ik dat jij ook een wonder bent.

 

Het risico als ik mij klein houd.

 

Zolang ik mijzelf nog kleinhoud, moet ik ook veel tijd besteden om mijzelf aan oneindig veel maatschappelijk maatstaven te laten voldoen. Ik moet mijzelf voortdurend bijschaven, opsmukken en blijkleuren. Het mijzelf niet goed genoeg vinden, maakt ook dat ik ga compenseren voor mijn ‘gedragen leed’. Ik zeg zinnen als …dat ik het verdiend heb om …

Vervolgens ga ik ook denken dat anderen het …al dan niet verdiend hebben om… En op deze manier heeft het leven zoals ik het om mij heen zie vaak een vreemde toon gekregen.

De reclamewereld maakt hier dankbaar gebruik van. Ook zij zeggen dat jij bijzonder, leuk, te gek en groots bent…. alleen moet je er dan nog wel iets voor doen. Daar is de belofte dat jij gezien wordt en meetelt als jij …. dat sexy jurkje, luxe pak, slanke dieet, glimlachende tandpasta, verlokkende deo, verrijkende vakantie, stoere ervaring….

 

Jezelf aanpassen betekent het wonder verlaten…

 

Ook ik heb geprobeerd mij aan te passen aan hoe ik dacht dat ik mee kon doen in deze wereld. Maar dit aanpassen ging voortdurend voorbij aan wie ik echt was en aan mijn eigen wijsheid en uniciteit. Sterker nog, ik raakte steeds verder verwijderd hiervan.

 

Mijn diepste wens is dat iedereen vanuit echte liefde zichzelf kan bekijken en omarmen.

 

Ten eerste omdat het wonder dat jij bent dit waard is.

Ten tweede omdat je deze liefde dan ook kan zien in de ogen van mensen die je gedurende de dag ontmoet.

En ten derde omdat in het licht van deze liefde de hele wereldproblematiek binnen een week of twee, drie opgelost kan zijn.

 

Meer dan genoeg reden dus om gewoon nu het besluit te nemen en volledig te accepteren dat jij een wonder bent.

Ook als je het nog niet helemaal gelooft!

 

 

 

 

 

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke