• enjoy life...

prei in de vensterbank

Gratis prei…

Momenteel onderzoek ik het leven op alles wat zich zomaar gratis aandient. En hier staan ze: vier prei plantjes die aan hun tweede leven zijn begonnen. Even voor de duidelijkheid: het waren stompjes van zo’n 2 cm groot.

Het is heel simpel: Het onderste stukje van de prei wat je overhoudt heb ik in een klein glaasje water gezet. Zo begint het wonder. Soms heeft zo’n laatste stukje prei nog worteltjes. Soms zijn deze bijna geheel verdwenen. Mijn ervaring is dat als zo’n stompje een paar daagjes in een glaasje met een bodempje water staat, het plantje gewoon weer nieuwe worteltjes maakt.

Daarna heb ik een paar potjes uit de schuur gepakt, lege plastic afvalzakjes hierom gedaan om overtollig water op te vangen en de prei samen met wat grond in de potjes gedaan. Normaal zet ik ze direct buiten, maar het leek me dat met de kou het niet hard zal groeien daar. Dus daarom toch maar binnen.

 

Het leven is vaak rijker dan je doorhebt.

 

Ik realiseer me weer dat ik dit tot nu toe altijd gewoon weggooide. Maar het is dus eigenlijk gewoon pootgoed wat opnieuw geplant kan worden.