• enjoy life...

geld enzo

Ik werk nooit meer voor geld

Bovenstaand is een uitspraak van Marc Siepman. Ik volg hem vol belangstelling.

Ruim een jaar geleden deed ik de workshop Dweilen met de kraan dicht (lees hier mijn blog erover) bij Marc en Caroline Siepman en begin dit jaar de workshop Voor wat hoort niks die door Marc alleen gegeven werd.

Zij zijn voor mij pioniers die op een heel andere manier in het leven staan als het om werken en geld verdienen gaat. Levenskunst dus! Hier kun je meer lezen over wat hij er zelf over zegt. En hier kun je meer lezen over de workshops die zij geven.

Ik ben zoekende als het om geld gaat. Misschien kan ik ook zeggen: Ik zit in een soort van transformatieproces. Hoe meer ik me in geld verdiep hoe meer ik zie hoe geld uitwerkt. Laatst heb ik nog geblogd over ‘de kost verdienen’ (klik hier als je die wilt lezen). Het spel met geld; ik vind het maar een vreemd gebeuren.

Ook Mark Boyle vind ik erg inspirerend. Hij heeft een aantal jaar helemaal zonder geld geleefd en daarin veel ontdekkingen gedaan over geld en hoe het doorwerkt in ons dagelijks leven. Hij schreef het Moneyless Manifesto. (Klik hier om dat gratis te lezen)

 

 

Zelf wil ik ook niet meer voor geld werken en de ideeën van een geef-economie voelen voor mij als kloppend en mogelijk. Ook in mij moet er nog veel opgeruimd worden. Mooie oefening in vertrouwen. Stap voor stap.

En zo kwam ik, tijdens mijn lessen geweldloze communicatie, spontaan onderstaand filmpje tegen van Marshall Rosenberg over geld. Erg fijn om zijn visie en ervaring te horen. Hij legt het mooi uit.

 

 

Ik reken niets voor mijn diensten maar je mag wel wat geven. – Marshall Rosenberg

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke