• enjoy life...

Empathy feedback loop

Als we leven vanuit empathie en compassie voor al wat leeft, dan voelen en ervaren we vanzelf waar ons gedrag nog wenselijk is en waar niet meer. We zijn automatisch meer in contact met de grenzen van onszelf en van de ander.

Empathie en compassie voor al wat leeft zal als een automatische feedbackloop liefdevol het Leven dienen en ons de weg wijzen. Jouw pijn raakt mij ook.

In een wereld waar we als individuen helemaal los van elkaar zijn komen te staan, tenminste zo lijkt het, en we elkaar vaak niet meer kennen, hebben we normen, waarden en regels nodig. Regels die we onszelf en anderen opleggen. Discipline moet ons helpen ons aan die regels te houden.

Dat is dus helemaal niet nodig.

Belangrijk is om de liefde, compassie, empathie die we als mensen van nature in ons hebben weer te herstellen. Onze dag steeds vanaf deze plek te beginnen.

(Geïnspireerd op gedachtegoed van David Icke)