• enjoy life...

Plastic op sterk water expo 2018

Om te behouden wat kenmerkend is voor een bepaalde periode.

Ik zie overal plastic liggen. Ik raap, registreer en conserveer dat wat kenmerkend is voor een tijdperk. We leven in een tijd van overvloed. Ook een overvloed van plastic. Zo handig, zo mooi, zo kleurrijk. Zo makkelijk ook.

We leven ook in een tijd waar steeds meer zichtbaar wordt. Hieraan mogen bijdragen met vormen van kunst is mijn uitdaging. Zichtbaar maken van de achterkant van de medaille. Zichtbaar maken wat we over het hoofd dreigen te zien.

Zoveel gemak, schoonheid en kleur in het leven. Het verblindt wellicht ook.

Ik raap, registreer en conserveer …

Voor mij is dit een kunstproject met vele lagen in zich en dat was ook in de reacties van bezoekers te merken. Bezoekers die het maar gewoon een zooitje vonden, mensen die het plastic als probleem herkende en mensen die zich herkende in het feit dat we de eenheid die we zijn met onze omgeving en al wat leeft kwijt zijn. En natuurlijk waren er ook die hier de kunst in herkende…

 

Hier even een paar reacties:

Je moet in ieder geval even bij Tineke langs gaan.

Wie is de kunstenaar hier; dit is echt supergaaf.

Het zal wel kunst zijn maar ik zie het niet.

Tweegesprek:
Nou dit is gewoon allemaal afval.
Nee joh, dit is echt cool.
Nee het is gewoon rotzooi.
Nou kijk deze dan, zo vet.

Dit moet je niet wegdoen dit moet in een museum staan.

Je sprong er echt uit met je unieke project.

Het is echt museumwaardig.

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke