• enjoy life...

Soms is het goed om het leven serieus te nemen…

 

 

Kinderen, kunstenaars, en er zijn vast nog wel anderen, kunnen het spelen en ontdekken aan elkaar verbinden, en serieus nemen op een manier die wij, volwassenen, vaak een beetje vergeten zijn. Als wij het woord ‘serieus’ horen denken we meestal aan heel anderen zaken. Ik weet niet waar jij aan denkt, maar ik denk aan ‘serieuze taal’, ‘verstandig zijn’, ‘gewichtige woorden’, ‘mannen, soms ook vrouwen, in een strak pak’, ‘strakke gezichten’, … etc.

Dat is een serieusheid waar ik vaak niet zoveel mee kan. Ik vraag me dikwijls af of die serieusheid goed is voor de wereld, de mensheid.

Maar de serieusheid in beide filmpjes, is van een heel andere orde. Levenskunst is dit verschil te gaan begrijpen.  Zo leer ik steeds beter inschatten wanneer en hoe ik mijzelf, of de wereld om mij heen, nu wel of niet serieus moet nemen.

 

 

(Lees hier de mening van de olifant van Toon Telligen over ‘verstandig zijn’.)

 

 

 

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke