• enjoy life...

vinden

Niet zoeken maar vinden

Het is alweer even geleden, maar we hebben een jaar lang door Europa gereisd met een trailer waar ik achterop een tekst van Pablo Picasso geschreven had:

Ik zoek niet
ik vind

Alle wegen zijn open,
en wat gevonden wordt is onbekend.

Het is een waagstuk,
een heilig avontuur.

 

 

En nu werd ik getipt door een vriendin dat Thorsten Brinkmann in het GEM in Den Haag exposeerde.
(Met Life is funny, my deer tot 17 juni in het GEM in Den Haag.)

Ook hij zegt:

I don’t go somewhere to search, because if you search things, you don’t find them.
So I go mostly and then get suprised of what I find there.

 

Afijn kijk eerst zelf maar…

 

Drie dingen die ik graag van hem leer:

1) Steeds opnieuw het leven op deze manier leven: Niet zoeken maar vinden.
2) Me steeds opnieuw laten verrassen.
3) En vervolgens mijn enthousiasme volgen en dit serieus nemen.

 

Serieuze toewijding aan mijn eigen ontdekkingstocht.

 

Het valt niet altijd mee om los te komen van het ‘normale’, van alles wat we al jarenlang gewend zijn. Vaak zit onze eigen creativiteit onder een aantal lagen van fatsoen en rationaliteit verstopt. Mijn motto is om je eigen ‘gekte’ serieus te nemen en de wereld met al zijn serieusheid met een korreltje zout. Maar dit vraagt dan weer serieuze toewijding en oefening.

Soms ook lijken verrassingen te klein, nietszeggend, en heb je ze aan de kant geschoven voordat je de grootsheid erin herkende.  Of soms zijn verrassingen onmetelijk groot, verpletterend. Wat neem ik mee, wat negeer ik, waar zeg ik ‘nee’ tegen, wat krijgt mijn ‘ja’?

 

 

 (foto bovenaan dit bericht is Thorsten Brinkmann die zoals ik het begrijp ‘het fenomeen stoel onderzoekt’.)