• enjoy life...

privacy

Je hebt wél iets te verbergen

Onderzoeksjournalisten Maurits Martijn en Dimitri Tokmetzis laten in dit boek zien dat privacy het meest bedreigde mensenrecht van onze tijd is. Toch wel interessant nu net de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming) van kracht is gegaan. Is dit de oplossing of is er meer nodig?

Voor iedereen die denkt te moeten stoppen op facebook, raad ik aan om eerst even dit boek te lezen. Gewoon simpelweg omdat je dan begrijpt dat het echt al helemaal uit de hand gelopen is en dat facebook hier maar een klein aspect van is.

 

Omdat het onzichtbaar is, betekent nog niet dat het veilig is

 

Menig website voelt zich vrij om na een bezoekje van ons op hun site ons vervolgens (onzichtbaar) te volgen. Maar ook los van ons eigen bezoek aan internet, zijn er veel gegevens van ons die via officiele instanties gedeeld worden met … ja, met wie?… Dat is dus regelmatig niet eens meer te achterhalen.

Afijn, koop en lees zelf.

Daarnaast kan ik de Correspondent als nieuwsbron aanraden voor wie serieus geïnteresseerd is in meer achtergrond.