• enjoy life...

Emoto

Liefde en dankbaarheid en het redden van de wereld

 

Vrije energie: één maatbeker liefde en twee maatbekers dankbaarheid

Zo begint hoofdstuk zeven van het kleine boekje ‘Het wonder van water’ geschreven door Masaru Emoto.

Emoto is bekend vanwege zijn jarenlange onderzoek naar waterkristallen en hoe deze er heel verschillend uitzien, afhankelijk welke woorden hij er vooraf op losgelaten heeft.

Woorden als liefde en dankbaarheid, of teksten zoals ‘je bent mooi’ leveren mooie kristallen op. Woorden als haat, woede of teksten zoals ‘het is hopeloos’ of  ‘je kunt niets’ leveren heel vreemde, minder mooie kristallen op. Zie ook het filmpje wat ik hieronder ingesloten heb.

Emoto gaat er vanuit dat de woorden die we onszelf toespreken een grote invloed hebben op hoe we ons voelen omdat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat. Dit water lijkt de woorden dus te onthouden. Dit geldt natuurlijk ook voor hoe we anderen toespreken. Eigenlijk best interessant dus.

 

Water heeft een geheugen

 

Met één maatbeker liefde en twee maatbekers dankbaarheid legt hij uit hoe het werkt: Als we iets positiefs met iemand delen en deze persoon kan het ontvangen en is hierdoor in haar/zijn hart geraakt dan onstaat er een vibratie bij deze persoon. Een vibratie van liefde. Deze vibratie zal zij/hij ook weer doorgeven. Dus één deel liefde levert twee delen vibratie op. En zo ontstaat er een vorm van ‘vrije energie’.

Vanwege het principe ‘zo binnen, zo buiten’ zal het verbeteren van  de waterstructuur in ons lichaam direct ook doorwerken op de waterstructuur van de hele planeet. Zo simpel dus en zo een serieuze taak:

Jezelf en anderen ontmoeten vanuit liefde, acceptatie, dankbaarheid en met fijne woorden…