• enjoy life...

genoeg

(afbeelding: the story of stuff project. Zie laatste filmpje)

En zij zei:

Er is al genoeg gekocht…

En ik dacht:

Ja dat is zo, maar wat een mooie zin: Er is al genoeg gekocht.

Er is al genoeg gekocht. We zijn klaar, we kunnen het afstrepen van ons lijstje, het hoeft niet meer. Dat geeft rust en het bespaart direct zeeën van tijd en geld. Het echte genieten kan beginnen.

Ik weet natuurlijk niet of het voor iedereen persoonlijk ook geldt. Maar voor mij in ieder geval wel! Ik heb al zo ontzettend veel gekocht in mijn leven. Zaken waar ik blij van werd, die ik nodig had of meende nodig te hebben. Allerlei spullen die gewoon beloofde erg handig te zijn of mij gelukkig te maken. Weer andere dingen die mijn leven van gemak zouden voorzien of snelheid zouden genereren. En dan ook nog een hele serie spullen gewoon voor de heb. Omdat het mij nou eenmaal deed glimlachen en ik mezelf af en toe wel een cadeautje gun. En gewoon omdat het kan…. dacht ik.

 

Ik heb ook al genoeg gekocht…

 

Maar als mensheid hebben we ook al genoeg gekocht. Er zijn zoveel spullen in omloop. Spullen die al lang een keer gekocht zijn. Spullen moeten rouleren om in gebruik te blijven, zodat ze niet ergens liggen te verstoffen. Kringlopen zijn een goed voorbeeld waar spullen op zoek zijn naar een nieuwe eigenaar, een nieuwe plek waar ze van dienst kunnen zijn. Ik vind het altijd heerlijk om daar even rond te snuffelen. Maar eigenlijk hoeven al die spullen niet nog een keer weer gekocht te worden. Hoe vaak moet iets opnieuw gekocht worden?

Spullen hoeven alleen maar daar te zijn waar ze nodig en gewenst zijn. Weggeefwinkels doen zoiets. Spullen steeds opnieuw in contact brengen met een nieuwe eigenaar. Gewoon steeds opnieuw zin en erkenning geven aan de spullen die er al zijn.

 

Er is al genoeg gekocht…

 

Hier nog even twee filmpjes gewoon omdat ze leuk zijn en over dit thema gaan. Daarna nog een serieuzer filmpje waarom al onze spullen vooral ook bijdragen aan minder fijne zaken. Misschien vind jij het ook wel fijn om het hele verhaal te weten. Afijn: hoe meer kennis op dit vlak hoe meer keuzevrijheid we hebben.

 

 


 

En nog even serieus…

 

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke