• enjoy life...

I am light

 

Misschien wel de meest belangrijke vraag:
Wie of wat ben ik eigenlijk…

Een aantal jaar geleden liep ik tegen het volgende verhaal op:

At-me, by-me, through-me, as-me

Het wordt de vier stadia van bewustzijn genoemd.

At me:
Je vraagt je af waarom zaken jou overkomen in de wereld. Waarom jij altijd het haasje, de klos of de pineut bent. Je hebt niet het bewustzijn dat je zelf richting kunt geven aan je leven.

By me:
Assertiviteitstrainingen leren je dat je zelf leiding kunt nemen, op kunt komen voor jezelf en dat je altijd zelf keuze hebt hoe je wilt reageren in bepaalde situaties.

Through me:
Op een dag ontdekte ik dat het leven door mij heen leeft. Dat als ik niet teveel in de weg loop, veel zaken eigenlijk heel makkelijk en vanzelf hun weg vinden in mijn leven. En vaak ook nog op een manier die past bij wie ik ben. Ik hoef me veel minder te regelen en zorgen te maken over hoe een en ander moet lopen. Hoe zal ik het omschrijven, vaak heb ik het ervaren als mogen kijken hoe het leven zich ontvouwt. En dan hier weer verwonderd over zijn.

As me:
Nog een stapje verder is als je ontdekt en ervaart dat jij zelf het Leven bent; Leven met een hoofdletter. Jij bent het Licht. Jij bent Liefde. Soms ervaar ik dit. Heel bijzonder. Ik vind het moeilijk te omschrijven. De filmpjes (hieronder) van Laughing Buddha laten iets van deze energie zien.

 

De eenheid wilde zichzelf leren kennen en
heeft zich daarom opgesplitst in oneindig veel mogelijkheden.

 

We verwarren onszelf vaak met de persoon; maar dit is slechts een tijdelijke rol die we aannemen. In deze rol spelen we allerlei ervaringen uit en dat is soms leuk of interessant en soms gewoon vervelend, saai of pijnlijk. Ik ontdek en ervaar steeds vaker dat ik niet deze rol ben. Ik ben de Eenheid die speelt dat zij Tineke is. Dit te kunnen ervaren geeft veel vrijheid.

Als mensheid leven we in een tijd waarbij in snel tempo steeds meer mensen wakker worden uit het ‘kleine’ bewustzijn. Of zoals David Icke het noemt: We zitten gevangen in poststamp-consciousness. Postzegelbewustzijn. David Icke legt uit hoe wij ons eigen speelveld heel klein houden en een groot deel van ons bewustzijn slapende is. Volgens hem is het hoog tijd dat we wakker worden.

Henk Fransen legt uit dat onze oude pijnen en oude angsten als het ware de scheiding zijn tussen een 5% bewustzijn en de overige 95% die onbewust is. Die overige 95% bepaalt wel voor een groot deel ons leven, maar we kunnen er vaak niet goed bij. (klik hier voor meer info over hem)

Vanuit het verruimde bewustzijn, de meer wakkere staat wordt het ook wel genoemd, is het zoveel makkelijker om vanuit liefde te leven. Liefde voor al wat leeft. Vanuit dit verruimde bewustzijn is het zoveel makkelijker om met tegenslag om te gaan. Vanuit dit verruimde bewustzijn is het zoveel makkelijker om de problemen waar de aarde en mensheid zich momenteel in bevindt op te lossen.

Afgelopen week las ik een boek van Ghislaine Saint-Pierre Lanctôt waarin ze schrijft dat ze DEIT is. Devine Entity In Training. En dat slaat denk ik op ons allemaal. We oefenen om ons Licht te herinneren, om ons Licht te zijn, om vanuit Liefde te leven.