• enjoy life...

Henk Fransen

Zelfgenezing met behulp van je mind

Henk Fransen streeft al jaren naar een nieuwe geneeskunde waarin regulier en complementaire geneeskunde samenwerken en waarin patiënten leren hun zelf genezende vermogens te activeren. Dit was zo’n beetje het enige wat ik van hem wist toen ik naar een lezing van hem ging met de titel: ‘Zelfgenezing met behulp van je mind’.

Ik kan en wil niet zijn lezing hier dunnetjes over doen, maar raad je ten zeerste aan om een lezing van hem bij te gaan wonen. Tenminste als je enige interesse hebt in het thema zelfgenezing.

Dit gezegd hebbende kan ik het toch niet laten…

Wij hebben, laten we zeggen, zo’n 5% bewust denken en 95% onbewust. Wij zijn scheppende wezens vertelt Henk, maar als we enkel toegang hebben tot deze 5%, dan schiet het niet echt op. De 95% is afgescheiden van de 5% door een scheidingslijn.

Deze scheidingslijn is en wordt gevoed door onvervulde behoefte uit onze kindertijd, oude pijn en angst om opnieuw met deze pijn in aanraking te komen. Gevolg: wij zitten opgesloten in 5% van ons bewustzijn.

In het gebied met de 95% huist onder andere ons hartsverlangen. Hartsverlangen, dat is dat waarvoor wij in de wereld gekomen zijn. Dat wat wij hier het liefste willen doen.

Onze hartsverlangens zijn verstopt onder een laag van angst, pijn en ontkenning van onze pure behoeften. Als wij ons steeds op onze angsten en pijn richten om hierdoorheen bij de hartsverlangens te komen, zijn we steeds opnieuw de angsten en pijn aan het herhalen.

Juist het focussen op je hartsverlangens biedt uitkomst.

Wat ik meegenomen heb uit de lezing is dat het juist erg zinvol is te focussen op je hartsverlangens en juist daarmee aan de slag te gaan. Hierdoor verzacht je als vanzelf de scheidende laag van angst en pijn. Waarna het aan de slag gaan en serieus nemen van jouw pure behoefte als vanzelf volgt.

Hartsverlangens hebben een hoge trilling. Hier is geen ruimte voor ziekte. De pijn lost op als je met je verlangens bezig bent.

Stap in je licht, in je eigen echte grootsheid.

Als je in je hartsverlangen stapt, dan stap je in je licht, in je grootsheid. Dat zijn we niet zo gewend. Je kunt het ook niet bedenken vanuit je 5%, je moet het gewoon doen. Mensen schrikken vaak van deze grootsheid en ook omdat je dan voelt dat je jaren jezelf klein gehouden hebt. Dat is niet erg. Vanaf nu weet je dat je in je grootsheid kan en mag stappen. Vanaf nu mag je je focussen op je hartsverlangens.

Natuurlijk zijn dit slechts mijn woorden over zijn verhaal. Zoek hem zelf op, of koop zijn boekje: Versterk je genezend vermogen.

Ergens anders kwam ik tegen dat iemand zei: Ik ben mijn grootsheid-in-opleiding. Dat vond ik mooi gezegd. Er valt nog veel te oefenen voordat ik de hele 95% herken als ook-mijzelf.

 

(Intussen heb ik een net iets andere, maar ook zeer interessante, lezing van hem gevonden en hieronder ingesloten)