• enjoy life...

Stef Bos

 

Dank je wel, Stef

 

Gister een volle avond genoten van de inspirerende teksten en klanken van Stef Bos bij zijn huidige voorstelling Kern.

Ik kom veel ‘ongelovigen’ tegen op mijn weg naar een mooiere wereld. Mensen die zeggen, ach Tineke, het is zo en het zal altijd zo zijn. Machten zouden te groot zijn, mensen te onverschillig. Ik ben iemand die tegen de stroom in mag, kan en wil. Tenminste als dit zin en bezieling heeft. Niet om tegen te zijn, maar gewoon omdat ik geloof in een hemel op aarde, ook al is dit niet altijd zichtbaar.

 

‘Alles niet kunnen en het toch doen’

 

Tegen de bestaande logica in. Doen wat ik moet doen, wat mij ingegeven wordt vanuit mijn kern, vanuit mijn bezieling, vanuit wie ik ben. Ik houd me minder bezig met ‘kunnen’, meer met ‘verlangen’.

 

‘En ik kan tegen de stroming in de toekomst geloven’

 

Ik ontmoet in de woorden van Stef, vertrouwen, ruimte en geluk. In een boek van hem wat ik gister inbladerde kwam ik de mooie zin tegen:  ‘En ik kan tegen de stroming in de toekomst blijven geloven‘. Zoveel herkenning ook. Zalmen zwemmen de rivier op, tegen de stroming in, helemaal de bergen in om daar de toekomst neer te leggen.  Wij mensen kunnen dat ook. Wij creeëren de toekomst. Wij kunnen kiezen hoe wij dat doen.

 

‘Maar ik kan het niet alleen’

 

Ik wil graag dat iedereen gelukkig is. Gewoon iedereen, de hele wereld. Geluk heeft voor mij te maken met je gezien voelen, erkenning krijgen voor wie je echt bent, een hartelijk woord, een helpende hand…  Zelfs tijdens een groot verdriet is het fijn als iemand je gewoon ziet in dit verdriet. Zelfs in zware tijden kunnen een paar eenvoudige woorden het verschil maken.

Samen is het niet zo moeilijk de hemel op aarde te creëren. Vele handen maken licht werk, zegt men. Het onmogelijke is vaak minder ‘on’ dan op eerste gezicht lijkt. De volgende gedachte ontstond in mijn hoofd:

 

Wat als we gewoon allemaal naar rechts kijken en de persoon naast ons die bemoediging, knipoog, vertrouwen, erkenning , affectie, begrip, verwondering, liefde, warmte, acceptatie en waardering geven. Wat als we het wonder zien in die mens.

En ook niet onbelangrijk, ons tegelijkertijd openstellen voor alle bemoediging, knipoog, vertrouwen, erkenning , affectie, begrip, verwondering, liefde, warmte, acceptatie en waardering die van links komt, speciaal voor ons.

Het is soms zo’n oefening om te accepteren dat ook wij een wonder zijn, van een niet te begrijpen grootsheid.

 

Als we dit doen, dan hebben we voordat de avond valt al het verschil gemaakt. Doe je mee? Dank je wel iedereen die tegen de stroom in de toekomst blijft geloven en het ondanks niet kunnen toch doen.

Dank je wel Stef voor zoveel inspirerende woorden en klanken.

 

 

 

Kan het niet alleen – Stef Bos

Ik kan bergen verzetten
Kan grenzen verleggen
Kan de tijd laten stilstaan verliezen en doorgaan
Ik kan de liefde verklaren
Kan de hemel beloven
En ik kan tegen de stroming in de toekomst geloven
Maar ik kan het niet alleen
Ik kan het niet alleen
Ik kan het niet alleen
Ik kan het niet alleen

Ik kan de sterren laten vallen
Kan het water laten branden
En ik kan stap voor stap de wereld veranderen
Maar ik kan het niet alleen
Ik kan het niet alleen
Ik kan het niet alleen
Ik kan het niet alleen

En ik kan het donker verlichten
kan jouw leiden door de nacht
En ik kan mijzelf overwinnen
Beter worden dan ik dacht
Ik kan de zwaarte van jouw schouders laten vallen
En tegen de verdrukking in
Dwars door alles heen
De hemel op aarde laten zien
En ik kan de tijd laten stilstaan kan verliezen en doorgaan
Met vallen en opstaan
Van voorafaan beginnen
De sterren van de hemel zingen
Het water laten branden
De wereld veranderen
Maar ik kan het niet alleen
Ik kan het niet alleen
Ik kan het niet alleen
Ik kan het niet alleen
Ik kan het niet alleen