• enjoy life...

Tineke’s één-persoonsmuseum

 

Ik bedenk het allemaal niet zelf, dit soort dingen overkomen mij.

 

Het begon met een vitrinekastje wat in mijn kamer stond. Het hoorde daar niet. Ik wist heel goed waar het wel hoorde… in de hal. Daar was een heel mooi plekje. Maar ja, daar hingen alle jassen. En eigenlijk is het best handig om een kapstok in de hal te hebben.

Dus duurde het nog een aantal dagen van zogenaamd verstandig zijn voordat ik uiteindelijk het kastje op zijn eigen plek kon zetten. En zo onstond het museum.

Een ruimte waar ik allerlei kunstexperimenten een eigen plek kan geven. Of liever gezegd: waar ik herinneringen aan allerlei kunstexperimenten een eigen plek kan geven. Regelmatig is wat ik maak namelijk te groot of te vluchtig. Ook moest er een vorm gevonden worden om diverse filmpjes een plek te geven.

 

Een eigen museum, wie heeft dat nu?

 

Het is een persoonlijke overzichtstentoonstelling geworden. Het inrichten en alles wat hierbij kwam kijken was erg inspirerend om te doen. Het heeft mij laten zien hoe rijk gevuld afgelopen jaren waren. Naar verwachting zal dit nog wel even een doorlopend proces blijven.

Je kunt je afvragen wat de zin van zo’n mini-museum eigenlijk is. En ja, ik moet eerlijk toegeven, op kosmische schaal stelt het wellicht niet zoveel voor. Het is slechts een kleine schakel in het geheel. Maar kennelijk een onmisbare schakel, anders was het er niet.

 

Bezoekersinformatie

 

Bezichtiging: alleen op afspraak.

Toegangsprijs:  Een zelf uitgeknipt woord uit een willekeurige krant, folder of verpakkingsmateriaal. Een woord wat jij mooi vindt, iets over jou zegt of wat er op de een of andere manier voor jou uitspringt.

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke