• enjoy life...

layers

 

 

Levenslagen

Voor mij heeft het leven vele lagen. Eén van de lagen is de laag van het dagelijks leven. Eten, drinken, werken, slapen, elkaar ontmoeten, enzovoort. Een andere laag kan een laag zijn van met meer afstand naar het leven kijkend, alsof je het geheel aanschouwt, observeert.

Ik merk dat ik het fijn vind om in het leven regelmatig even als het ware een stapje terug te doen en in de rol (laag) van de aanschouwer te stappen. In de rol van aanschouwer is het mij helder dat iedereen in het leven zijn eigen waarheid heeft. Dan hoef ik niet persé gelijk te hebben met mijn waarheid. En dat is interessant. Hier vandaan wordt het grotere plaatje makkelijker zichtbaar.

Hiphoppend tussen de verschillende levenslagen maakt het leven interessant.

Ik heb geprobeerd om dit fenomeen van meerdere lagen met mijn fototoestel direct in het echt vast te leggen. Dus zonder dat ik meerdere foto’s over elkaar heen gelegd heb. Ik ben erg blij met dit resultaat.