• enjoy life...

Geld

Omdenken met geld…

Dit is wat er met mij gebeurt als een aantal lijntjes samenkomen.

Het eerste lijntje is de hele pay-it-forward gedachte. Ik doe iets voor jou en in plaats dat ik daar iets voor terugkrijg geef jij ‘het’ weer door. Klik hier voor een youtube fragment als je de film niet gezien hebt.

Het tweede is dat ik me aan het verdiepen ben in de wereld van het geld. Geld lijkt het middel te zijn naar een gelukkig leven. Er is voldoende geld in de wereld dat iedereen (!lees: iedereen!) miljonair kan zijn. Waarom is geld zo vreemd verdeeld? Waarom heeft geld zoveel macht als het slechts een ruilmiddel is? Hoe en waarom heeft geld ons zo in de tang?

Het derde is dat ik graag een beetje speel met het leven en de mogelijkheden, dat ik graag bijdraag aan een mooiere wereld.

 

En zo kwam ik op het volgende:

Ik had al bedacht dat ik heel 2017 mijn diensten als spreker in kleine groepen of coach aanbied tegen ‘wat jij het waard vindt‘. Vervolgens realiseerde ik me dat ik het geld zelf nu eigenlijk helemaal niet nodig heb. Dus besloot ik dat ik het geld ‘wat jij het waard vindt’ direct door wil geven aan een door mij gekozen goed doel. Op dit moment is dat een kleinschalig project in Nepal. (Dit is een plek waarvan ik zeker weet dat het geld aankomt en zinvol besteed wordt.)

Het nieuwste was dat ik de Pay It Forward gedachte erin geweven heb en hier een soort omgekeerd geld voor ontworpen heb. Het geld noem ik PIFs. Eén PIF is één uur Pay It Forward. Het idee om van ‘uren arbeid’ uit te gaan heb ik van het gedachtengoed van De Blije B.

Vandaag heb ik een teamdag, trainingsdag mogen geven aan een groep therapeuten. Zij hebben van, mij behalve een mooie teamdag, ook ieder 8 PIFs gekregen. In plaats van dat zij mij met geld betalen, betalen ze ‘de mensheid’, door zelf ook zonder tussenkomst van ‘gewoon geld’ zo’n 8 uur te investeren in de wereld. Zij kunnen dit doen met iets waar zijzelf goed in zijn of plezier aan beleven. Samen maken we de wereld een stukje mooier.

 

Voordelen van het gebruik van PIFs

  • Ik kan doen waar ik goed in ben.
  • Ik hoef niet bezig te zijn met administratie, waar ik juist helemaal niet goed in ben.
  • Ik hoef niet na te denken van wie ik nog iets tegoed heb.
  • De PIFs ontstaan vanzelf als iemand besluit om in plaats van geld te vragen voor een activiteit een Pay It Forward coupon te geven.
  • Van PIFs mag je net zoveel uitgeven als je wilt.
  • PIFs mogen, in tegenstelling, tot gewoon geld net zovaak gekopieerd worden als je zelf wilt.
  • Kortom, het voelt een beetje als oneindige rijkdom.

 

Hoe maak jij je eigen PIFs.

Allereerst: hier kun je gewoon de door mij ontworpen PIFs gratis downloaden. Op deze manier kun je ze zelf op je eigen printer afdrukken.

Klik hier voor biljetten van 1 PIF

Klik hier voor biljetten van 3 PIF

Klik hier voor biljetten van 5 PIF

Klik hier voor de achterkant van de biljetten. Deze is bij allemaal hetzelfde.

Voor het uitsnijden van de biljetten werkt dit het meest handig: Je legt het dubbelzijdig geprinte vel met de achterkant naar boven zodat je ziet waar je zo kort mogelijk langs de tekst af snijdt Vervolgens draai je het om zodat je de afzonderlijke biljeten van elkaar los kunt snijden.

Maar je kunt natuurlijk ook je eigen PIFs ontwerpen. Het is niet gebonden aan enige vorm of layout. Het is ook gewoon leuk om je eigen stijl van ‘waarde’ te creëren en hiermee de wereld weer een beetje mooier maken.

Veel plezier…

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke