• enjoy life...

Heavy moods…

Mijzelf accepteren met al mijn buien. Mijzelf leren kennen. Mijn buien leren kennen.  Mijn boosheid, mijn angst, mijn verdriet, zelfs mijn depressieve momenten. Alles hoort erbij. Van een afstandje mijn eigen buien bekijken.

Als het mij lukt om met een bepaalde geïnteresseerdheid naar mijn eigen buien te kijken, verandert er hiermee ook iets in mijn hersenen. Er verandert iets waardoor ik een volgende keer deze stap weer een stukje makkelijker kan maken. En de keer daarop het wellicht zelfs iets minder zwaar aanvoelt allemaal.

Door de beweging te maken van ‘er midden in zitten’ naar ‘observeren’ is er al heel veel gewonnen. Als het mij lukt om dit observeren vanuit een ‘geïnteresseerdheid’ te laten gebeuren, vanuit een liefdevolle houding naar mijzelf, dan transformeert het lichaam, dan transformeer ik mijzelf.

Eerlijkheidshalve moet ik erbij zeggen dat ik dit al een tijdje oefen en het me over het algemeen inmiddels vrij makkelijk afgaat. In wezen blijf ik in een liefdevolle staat, zelfs als het leven pijn doet.

O ja, klik ook even op de foto en zie de schoonheid in de ontmoeting tussen licht en donker.

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke