• enjoy life...
  • oldengaerde2
  • oldengaerde1

Oldengaerde

 

Ken je mij?

Met veel plezier heb ik meegedaan met de expositie op Oldengaerde in 2015

Bij mijn eerste ontmoeting, de eerste rondleiding, viel mij op dat er veel verteld werd maar de naam van de eerste bewoonster van deze havezate niet bekend was, niet genoemd werd. Ik heb gespeurd, gezocht en gevonden.

Alberta is mijn naam.

Een bijzonder grappig detail vond ik dat in het voornamenboek waar ik op zoek was naar de betekenis, deze naam in verband gebracht werd met de naam ‘Bloemendaal’. En omdat ik Blommendaal heet is ineens het lijntje wel erg kort.

Ik heb vol fantasie met Alberta een interessante correspondentie opgezet. Dit heeft geleid tot de een aantal gedichten maar ook tot de inmiddels door anderen ook overgenomen uitspraak:

Ik was mij bijna vergeten…

 

Ik was mij bijna vergeten
Net op tijd teruggevonden

Gelukkig

Vertel over mij
Denk over mij
Nieuwsgierig naar mij
Vul mij in, verzin mij

Maar
vergeet mij niet

Weet mij
Ken mij
Ik ben Alberta
Eerste vrouw des huizes

 

GET IN TOUCH

Contact Informatie


Wil je wat zeggen, vragen, opmerken of een afspraak maken... Stuur mij een berichtje. Leuk om wat van je te horen. Ik mail zo snel mogelijk terug. Tot mails!

Nieuwsbrief ontvangen?

Klik hier .

Adres:

Meppel, Nederland

Send A Message

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Onderwerp

Je bericht