• enjoy life...

Ontwikkelje

 

Onder de naam Ontwikkelje heb ik samen met Adrie Noorlander heel veel mensen mogen begeleiden met allerhande levensvragen. Dit konden individuele trajecten, workshops of weekenden zijn. Ontwikkelje bood creatief, kunstzinnige coaching. Inmiddels hebben we, met een tikkeltje weemoed, Ontwikkelje opgeheven. Het leven gaat weer verder, wij gaan weer verder. Wat overigens niet wil zeggen dat je met jouw vraag niet meer bij ons terecht zou kunnen.

Hieronder de drie categoriën waaronder we gewerkt hebben.

 

Kunstzinnig om te genieten en ter ontspanning

Beelden; kunst; creativiteit; het roept van alles op: je vindt het mooi, of afgrijselijk, iets raakt en ontroert je, herinneringen komen op. Als je zelf een kwast in handen neemt, of met klei aan de slag gaat, is dit proces nog sterker. Het gaat om het ervaren en doen, veel minder om het resultaat. Door te spelen met de kleuren en te genieten van het spel maak je het kind in jezelf weer wakker.

Kunstzinnig om je eigen beelden en eigenheid te ontdekken

Kunstzinnige werkvormen maken dat je los komt uit je dagelijkse bezigheden. In de wereld van letters en woorden is het goed om je eigen beeldentaal te ontdekken. Wat zegt dit beeld mij, wat betekent dit beeld voor mij? Innerlijke beeldtaal is een taal waardoor het onbewuste wordt aangesproken, wat zich altijd op groei en heling richt.

Kunstzinnig met je vragen op je levenspad

In het werken met kunstzinnige werkvormen wordt een ander deel van jou als persoon aangesproken dan in het dagelijks leven het geval is. Veelal bewegen we ons in het veld van het bewuste met het logische en rationele denken.

Door het werken met kunstzinnige vormen krijg je meer toegang tot het onbewuste waardoor creativiteit, intuïtie, spiritualiteit, emotie en gevoelens gemakkelijker bereikbaar worden. Andere oplossingen en mogelijkheden komen tot je beschikking en je krijgt nieuwe antwoorden op vragen die je in je leven hebt.

 

 

Hallo,

 

Leuk dat je mijn website komt bezoeken.

Veel leesplezier.

 

Tineke