• enjoy life...

Venusproject

The world a better place…

In mijn zoektocht naar meer mensen die geloven in een betere wereld kwam ik ook Jacque Fresco tegen. Hij had zeker heel interessante ideeën.

Jacque Fresco heeft zich uitgebreid bezig gehouden met de toekomst van de mensheid. Hij pleitte voor een op grondstoffen gebasseerde economie. (resource based economy) De vooruitgang van de technologie zou meer middelen beschikbaar kunnen stellen aan meer mensen waardoor corruptie en hebzucht verdwijnen en in plaats daarvan krijgen de mensen meer kans om elkaar te helpen.

The Venus Project

In het filmpje Paradise or Oblivion wordt ‘kort’ een en ander over hem en zijn gedachtengoed uitgelegd.

The Venus Project is gestart rond 1975 door Fresco en Roxanne Meadows in Venus in Florida in de Verenigde Staten. Het onderzoekscentrum is een 85.000 m² project met diverse koepelvormige gebouwen van zijn ontwerp. Hier wordt gewerkt aan boeken en films met daarin concepten en ideeën om uit te werken. Fresco heeft een uitgebreid gamma van schaalmodellen op basis van zijn ontwerpen.

Het Venus Project is gebaseerd op het idee dat armoede wordt veroorzaakt door de verstikkende werking van de op hoge winsten gedreven systemen. (wikipedia)

Meer info over The Venus Project op de website.